• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

25.10.2022

16:29

ISPOVEST MAJKE DEČAKA KOJEG JE PREGAZIO KOMBI U NIŠU: Sanjam Edina pa grlim ćerku Eldinu, vreme prolazi ali ne i bol za njim

D.K.

Vesti

ISPOVEST MAJKE DEČAKA KOJEG JE PREGAZIO KOMBI U NIŠU: Sanjam Edina pa grlim ćerku Eldinu, vreme prolazi ali ne i bol za njim

Podeli vest

Kristina Krstić, majka četvorogodišnjeg dečaka kojeg je u niškom selu Popovac pregazio kombi u ispovetsi za Informer otkriva da bol za izgubljenim detetom ne prolazi

Krsitina za Informer, nakon nešto više od godinu dana od jezive tragedije, kaže da je sa Edinom i ona umrla ikao je živa.

Foto: D.K.

Dan jezive tragedije

- Nema ništa strašnije nego kad umreš, a živ si! Sve lepo se ugasi, a život postane konstantna bol. Tako sam se osećala sve do ovog  24. septembra kada mi je Bog poslao utehu, i kada sam rodila Eldinu - ovako sa nama počinje razgoor Kristina Krstić majka četvorogodišnjeg Edina koji je 12. maja 20221. godine u niškom selu Popovac stradao u saobraćajnoj nesreći i to pred njenim očima. 

Foto: Informer

Nesrećni roditelji

Kobnog dana, podsećamo, majka i mališan su otišli do pošte u Popovcu da bi podigli novčanu pomoć. Dete koje je bilo na biciklici kombijem je pregazio Slavoljub Jocić (49) protiv kojeg je podignut optužni predlog, sa zahtevom da mu se izrekne kazna zatvora od najmanje šest godina.

- Ljudi su me osuđivali, krivili me što ga navodno nisam pazila. Sudila sam i sama sebi, grizla sam se što sam bila nespretna, što ga nisam spasila. Imala sam dva sina, dve dike, bili su moja snaga. Svaki put kad pričam o tom danu prolazi me jeza. Mnogo nam je bilo teško, odselili smo se iz Popovca u Vlasotince da bismo ublažili tugu, nismo mogli da svakodnevno prolazimo kraj mesta gde je moj Edin ispustio dušu - priča neutešna majka.

Ona objašnjava da joj nije padalo na pamet da rodi još jedno dete dok je Edin bio živ s obzirom na to da je imala još dvoje starije dece.

- Sa Edinom sam imala posebnu vezu zato što je bio još mali. To razume svaka majka, drugačije je kada deca počinju da odrastaju. Uvek je išao sa mnom, neprestano sam se bavila njime, starija deca su pošla u školu i više im nisam bila u toj meri potrebna. A i kada dođu iz škole, pomognem im oko zadataka, a onda uhvate mobilne telefone kao i ostali njihovi vršnjaci. Mnogo mi je nedostajao Edin, ta njegova berzrezervna predanost koju mala deca ispoljavaju u odnosu na majku, i odlučila sam se da ponovo rodim. Iskreno, mogu da kažem da me je to spasilo, htela sam da skrenem - priča Kristina.

Foto: D.K.

Eldina uteha nesrećnim roditeljima

S druge strane, kako kaže, želja da ponovo zagrli bebu umalo je života koštala.

- Porođaj je bio veoma težak, dva dana sam se mučila, ali sam  molila Boga da ako neko mora da umre, da to budem ja, da ponovo ne proživljavam one muke koje sam trpela nakon Edinove smrti. Preživele smo obe, ali mi je rečeno da više ne smem da rađam. Bože, kako je Eldina zlatna,  držim je neprestano u rukama, šetam je, gledam je dok spava... To malecno biće koje me je ponovo učinilo srećnom, beskrajno sam mu zahvalna što mi je dalo volju da opet živim - kroz suze govori Kristina.

Novorođenčetu se obradovala cela porodica, posebno Kristinina ćerka.

- Nikolina je sa oduševljenjem viknula čim je ugledala Eldinu : "Imam sestru". Ali pogled na bebu uznemirio je sina Florijana. Za sve ovo vreme od Edinove smrti nikada ga nisam videla da je zaplakao. Ali, kada je čuo Nikolinu, rekao je: " Ti imaš sestru, ali ja nemam brata!", Potom je izvadio Edinove slike, ređao jednu kraj druge, tada sam ga prvi put videla u suzama - tužno priča majka stradalog mališana.

Foto: D.K.

Krstići sa nedavno rođenom devojčicom

Ipak , nesrećna žena na kraju priznaje da je Eldina samo delimično ispunila prazninu nastalu gubitkom najmlađeg deteta.

- Opet imam one obaveze koje sam volela, presvlačim je kupam, imam ono što samo malo dete ume da pruži. Njenim dolaskom naša porodica se oseća drugačije, ali Edina niko ne može da zameni. On je uvek tu sa nama, stalno pričamo o njemu, setimo se kako nam je bilo lepo. Ponekad ga sanjam, vidim ga u mraku na biciklici. Jednom prilikom u snu me je molio da mu namestim lanac koji mu je stalno spadao sa zupčanika. Nisam mogla to da učinim, pa sam mu kroz mrak gurala bicikl kao što sam običavala da radim i kada je bio živ - kroz suze priča Kristina.

Istragom je ustanovljeno da ima osnova za podizanje optužnog predloga protiv vozača kombija zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Predložena kazna od šest godina jedna je od najstrožijih koje je za smrtnu saobraćajnu nesreću Osnovno javno tužilaštvo zatražilo u skorije vreme.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija