• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

24.11.2022

11:30

OPTUŽEN ZA PLJAČKU DIJAMANTA SRBIN U PARIZU TRI GODINE DOKAZIVAO NEVINOST! Miloš iz Svrljiga oslobođen zbog nedostatka dokaza!

Vesti

OPTUŽEN ZA PLJAČKU DIJAMANTA SRBIN U PARIZU TRI GODINE DOKAZIVAO NEVINOST! Miloš iz Svrljiga oslobođen zbog nedostatka dokaza!

Podeli vest

Miloš Mitić iz Svrljiga, optužen da je organizovao pljačku jedne juvelirnice u Parizu u kojoj je bio šef obezbeđenja, a odakle je odneto 12 miliona evra u nakitu i dijamantima, nakon tri godine oslobođen je optužbi za ovo krivično delo zbog nedovoljno dokaza. Presuda je izrečena je 18. novembra pred sudom Cour d'Assises de Paris.

Mitić je više od tri godine pred sudom dokazivao nevinost i tvrdio da nije kriv za pljačku koja se dogodila 27. jula 2019. godine kada su maskirani pljačkaši ušli u prodavnicu nakita i iz nje odneli dijamante i nakit u vrednosti od oko 12 milona evra.

Međutim, francuska policija presrela je dvojicu pljačkaša i nakon kraće potere ih je uhapsila dok su silazili u metro, a u rancima im je, kako se tada pisalo, pronađeno oko tri miliona evra. Međutim, i dalje se traga za još dvojicom počinilaca. Uhapšeni su državljani Srbije N. P. i T. B., koji su pod maskama opljačkali ovu radnju i obojica su ekspresno osuđena u Francuskoj na 12, odnosno 14 godina zatvora.

Foto: AP/Michael Euler

 

Svrljižanina je francuska policija teretila da je organizator ove pljačke, pa je zbog toga zadržan u pritvoru četiri meseca. Na osnovu lociranja mobilnih telefona, kao i zbog toga što se navodno pojavljuje na snimcima još nekih pljački, istražitelji su Mitića povezali sa pljačkašima za koje se sumnja da pripadaju takozvanim "pink panterima", ali to je bio jedini "adut" policije.

Mitić je negirao da uopšte poznaje pljačkaše, koji su 20 dana pre razbojništva posetili prodavnicu, ali su, po njegovim rečima, bili prerušeni lažnim bradama i perikama. Policija je posumnjala da im je zapravo on dao ključ od blindiranih vrata koja se nalaze iza prodavnice dijamanata, jer se u jednom trenutku na kamerama prikazao T. B., pa je to nadležnima bilo očigledno.

Nakon četiri meseca, Mitić je pušten da se brani sa slobode, uz sudski nadzor. Tri godine dokazivao je nevinost i da nema nikakve veze sa pljačkom, a prošle nedelje istraga protiv njega je i zvanično okončan


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija