• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.11.2022

14:16

PRODALI FALSIFIKOVANA UMETNIKČKA DELA POZNATOG SLIKARA! Osumnjičeni na saslušanju odbili da odgovaraju na pitanja

Pixabay

Vesti

PRODALI FALSIFIKOVANA UMETNIKČKA DELA POZNATOG SLIKARA! Osumnjičeni na saslušanju odbili da odgovaraju na pitanja

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B.O. i A.I. zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo prevara

U krivičnoj prijavi Prvog odeljenja Uprave kriminalističke policije, navodi se da su osumnjičeni B.O. i A.I. krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili u toku 2021. godine, na taj način što su lažnim prikazivanjem da na prodaju nude originalna dela slikara Vozarević Lazara, za koja je naknadnim proverama i veštačenjem utvrđeno da nisu originalna umetnička dela, doveli u zabludu oštećene I.M. i V.V. te je osumnjičena B.O. oštećenom I.M. prodala tri slike i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25.000 evra, a osumnjičeni A.I. oštećenom V.Č. prodao tri slike i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 33.000 evra.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 22.11.2022. godine od strane Prvog odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenih B.O. i A.I. u trajanju do 48 časova. Dana 24.11.2022. godine osumnjičeni su saslušani pred tužilaštvom, kojom prilikom su negirali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret i odbili da odgovaraju na pitanja.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenima odredi pritvor, i to u odnosu na oboje jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u odnosu na osumnjičenu B.O. i jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

U toku istrage biće ispitani svedoci oštećeni, kao i ostali svedoci, naređeno vršenje potrebnih veštačenja i preduzete druge radnje radi donošenja odluke o daljem toku postupka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija