• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.11.2022

07:00

(NE)OČEKIVANA PRESUDA!? BUDO BANANA OSLOBOĐEN ZA ŠVERC 1,2 TONE KOKAINA! Viši sud u Podgorici usled "nedostatka dokaza"... IPAK, KRSTOVIĆ SA ĆERKOM "OSTAJE POD LUPOM"

Informer

Vesti

(NE)OČEKIVANA PRESUDA!? BUDO BANANA OSLOBOĐEN ZA ŠVERC 1,2 TONE KOKAINA! Viši sud u Podgorici usled "nedostatka dokaza"... IPAK, KRSTOVIĆ SA ĆERKOM "OSTAJE POD LUPOM"

Podeli vest

Crnogorski biznismen Budimir Budo Krstović (67) i njegova ćerka Marina, koji su uhapšeni u avgustu 2021, kada je u njihovom magacinu nađen tovar kokaina, oslobođeni su zbog 'nedostatka dokaza'... Još se ne zna čija je droga?!?

Crnogorski biznismen Budimir Budo Krstović (67), zvani Budo Banana, i njegova ćerka Marina (28) juče su u Višem sudu u Podgorici oslobođeni optužbi za šverc 1,2 tone kokaina!

'Misterija'
Budo i njegova ćerka tvrdili su da droga nije njihova i da nemaju pojma kako se kokain našao u kontejnerima s bananama


Budo i Marina uhapšeni su 24. avgusta 2021, kada su u magacinu njihove firme u zetskom selu Mojanovići, u tovaru banana, nađeni paketi s drogom, ali sud ih je oslobodio "zbog nedostatka dokaza"?! Da sve bude bizarnije, istraga ni posle 16 meseci nije utvrdila čiji je onda taj tovar kokaina, vredan čak 100 miliona evra?!?

Broj

100
miliona evra je procenjena vrednost zaplenjenog kokaina

Droga podmetnuta?!

Droga je, inače, zaplenjena prošle godine u tajnoj policijskoj akciji kodnog naziva "187". Paketi kokaina bili su sakriveni u tovaru banana koji je iz Južne Amerike, preko Kopra, pod okriljem noći pristigao u Luku Bar, a nakon što je tovar prošao carinsku kontrolu, završio je u Budinom magacinu.
Budo i njegova ćerka su od početka tvrdili da droga nije njihova i da nemaju pojma kako se kokain našao u kontejnerima s bananama, koje su poručili iz Ekvadora. Spekulisalo se da je neko, navodno, još u Južnoj Americi podmetnuo drogu u kontejnere kako bi je prošvercovao u Evropu, a kad je neko trebalo da preuzme kokain u Crnoj Gori, uplašio se hapšenja i nije dirao tovar sve dok nije otkriven u Krstovićevom magacinu.

Inače, Budo i njegova ćerka su tada poručili tri kontejnera banana iz Ekvadora. Jedan je prosleđen u Srbiju, a u preostala dva, koja su ostala u Crnoj Gori, nađeno je 1,2 tone kokaina. Paketi s drogom bili su "brendirani" oznakama "kovid" i "egzit", a policija je sumnjičila Buda da je naručio drogu iz Južne Amerike, a da je njegova ćerka pratila taj tovar sve do luke Bar.
Ovaj slučaj od početka su pratile kontroverze, jer su otac i ćerka ubrzo posle hapšenja pušteni da se brane sa slobode, uz zabranu napuštanja mesta stanovanja, kao i oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

- U ovoj fazi postupka, za sada, nema osnovane sumnje da Krstovići imaju bilo kakve veze sa zaplenjenim narkoticima - objasnio je tada izvor iz suda za crnogorske medije, i dodao:

- Krstovići se privatnim biznisom bave dugi niz godina, ali bez obzira na to, njihova imovina i poslovanje su pod lupom. Za sada u spisima predmeta ne postoji nijedan dokaz, nijedna indicija koja povezuje ove dve osobe sa tovarom droge.

Međutim, samo nekoliko dana nakon što su Budo i Marina pušteni da se brane sa slobode, sud je ipak preinačio odluku i odredio im pritvor, u kom su boravili sve do juče, kada ih je sud u Podgorici oslobodio optužbi za šverc droge.

Finansirao KK Partizan

Podsetimo, Budimir Krstović se decenijama bavi uvozom južnog voća u Crnoj Gori i u Srbiji. Međutim, njegova firma "San Francisko", koja je poslovala u Crnoj Gori, od 2019. je u stečaju, a navodno je povezan sa još jednom firmom koja je registrovana u Novoj Pazovi, a kao osnovna delatnost navodi se trgovina voćem i povrćem.
Krstović je, pritom, kraće vreme tokom 2015. godine bio funkcioner i jedan od finansijera Košarkaškog kluba Partizan.

Pre dvadesetak godina Budimirov brat Dušan bio je otet ispred novosadskog hotela "Džet-set", a kidnaperi su tada tražili otkup od 3,5 miliona maraka. Otmičari su, međutim, ubrzo uhapšeni, a Dušan je oslobođen.

Kum Vujošević zadovoljan presudom

Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana i kum Budimira Krstovića, zadovoljan je oslobađajućom presudom.

- Ovo je jedini mogući i pravedni ishod ovog postupka. Kao što sam i ranije pričao, reč je o čestitoj i poštenoj porodici. Svako ko poznaje te ljude zna da oni nemaju veze sa takvim stvarima. Kad su uhapšeni, digla se bespotrebna halabuka u medijima, ali pravda je ipak pobedila. Nisam se čuo sa kumom nakon oslobađajuće presude jer još traje procedura njegovog izlaska na slobodu. Bitno je da su on i Marina slobodni ljudi i drago mi je zbog toga - kazao nam je Vujošević.

Bratanac "škaljarac" izrešetan u Podgorici

Budimir Krstović je stric Igora Krstovića (35), koji je u medijima označen kao visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana". Igor je u januaru 2020. teško ranjen nedaleko od svoje kuće u podgoričkom naselju Balijače, kad su napadači ispalili u njegov "mercedes" čak 27 metaka. Budov bratanac se kratko vreme lečio u bolnici u Podgorici, ali je zbog bojazni za život organizovao da se prebaci u jednu privatnu kliniku u Hanoveru, u Nemačkoj.

Bolnici je platio troškove lečenja od 100.000 evra, ali nemačke vlasti su posumnjale da novac potiče od kriminala. Čak je i nemačka javnost protestovala što je klinika pristala da primi Igorov novac, a postojala je i bojazan da bi neko od njegovih neprijatelja pokušao da ga dokrajči u Nemačkoj, zbog čega su ga u bolnici obezbeđivale jake policijske snage. Krstović je zbog tih pritisaka nastavio lečenje u Turskoj, gde se oporavio.

Za pokušaj njegovog ubistva ranije su uhapšeni "kavčani" Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija