• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/MUP

28.11.2022

14:02

OŠTETILI FIRMU ZA SKORO 55.000 EVRA! Trojica muškaraca uhapšena zbog pšrevare u Novom Sadu

Vesti

OŠTETILI FIRMU ZA SKORO 55.000 EVRA! Trojica muškaraca uhapšena zbog pšrevare u Novom Sadu

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su J. Ž. (63) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, kao i I.M. (39) i D.V. (49) koji se terete da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju

Кako se sumnja, J. Ž. je kao odgovorno lice DOO "Zanetti corporation", u nameri da za navedenu firmu pribavi protivpravnu imovinsku korist, u aprilu ove godine sačinio lažnu dokumentaciju u kojoj se navodi da ta firma kupuje 16 motornih vozila, a koja su bila predmet jednog stvarnog kupca iz Beograda.

J. Ž. je, kako se sumnja, doveo u zabludu nadležnu carinsku ispostavu u pogledu vlasništva nad vozilima koja su bila predmet uvoza, prisvojivši i otuđivši vozila koja je kupio i platio u inostranstvu stvarni uvoznik iz Beograda.

Na ovaj način, stvarni uvoznik oštećen je za iznos od 54.800 evra, a koji je J. Ž. protivpravno prisvojio.

I. M. i D. V. se sumnjiče da su kao odgovorna lica DOO "Atlantic 2014" pomogli J.Ž. u izvršenju krivičnog dela tako što su angažovani od strane prevoznika da izvrše carinjenje uvezenih vozila dostavljenu dokumentaciju njemu stavili na raspolaganje, a što je on potom koristio za sačinjavanje fiktivnih faktura o prodaji vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NISAM GEJ, MOJA SUPRUGA JE POPILA DVE ČAŠE ALKOHOLA I OD PRETNJI NE SMEMO DA IZAĐEMO IZ KUĆE! Oglasili se mladenci prijavljeni za prevaru, Emilija i Karlo tvrde da će sve da plate!
Estrada

NISAM GEJ, MOJA SUPRUGA JE POPILA DVE ČAŠE ALKOHOLA I OD PRETNJI NE SMEMO DA IZAĐEMO IZ KUĆE! Oglasili se mladenci prijavljeni za prevaru, Emilija i Karlo tvrde da će sve da plate!

Mladenci koji su glavna tema medija proteklih dana, manekeni Karlo Švonja i Emilija Selaković oglasili su se povodom optužbi da su prevarili organizatore venčanja i ostali im dužni 15.000 evra. Emilija i Karlo jutros su se uključili u emisiju kod Jovane Jeremić i izneli svoju stranu priče

27.11.2022

09:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija