• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.G.

16.12.2022

18:28

PEDOFIL IZ BELOTIĆA NEGIRA KRIVICU! Mačak osuđen na 12 godina robije zbog obljube ćerke (12) kamenoresca kod kojeg je radio

Printscreen

Vesti

PEDOFIL IZ BELOTIĆA NEGIRA KRIVICU! Mačak osuđen na 12 godina robije zbog obljube ćerke (12) kamenoresca kod kojeg je radio

Podeli vest

Pedofil Aleksandar I. (38) poznat pod nadimkom "Mačak", koji je zbog obljube devojčice (12) iz Belotića pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu u trajanju 12 godina iz zatvorske ćelije negira da je počinio ovo krivično delo i svoju krivicu

On je angažovao advokata koji je 14. novembra Vrhovnom kasacionom sudu podneo zahtev za zaštitu zakonitosti zbog povrede Krivičnog zakonika iz člana 439 tačka 1.

- Povodom ovog zahteva zatraženi su spisi predmeta iz Višeg suda u Šapcu, koji su dostavljeni i
predmet je u radu
- potvrdili su iz Vrhovnog kasacionog suda.

Aleksandar I. je u postupku pred Višim sudom u Šapcu 3. juna prvostepeno osuđen na maksimalnu
zatvorsku kaznu zato što je u junu prošle godine napastvovao dvanaestogodišnju ćerku kamenoresca
Vladana Ć. kod kojeg je bio zaposlen. Presudu je 13. oktobra ove godine potvrdio Apelacioni sud u
Novom Sadu.

On je devojčicu izveo napolje iz svečane sale u kojoj je bio na slavlju u društvu njenih roditelja i
napastvovao je u dvorištu napuštene kuće preko puta. Vratio se u salu, a kada su otac i majka nešto
kasnije saznali šta se dogodilo pobegao je na sporedni izlaz napolje i tokom noći se skrivao od
policije. Uhapšen je nekoliko sati kasnije u svojoj kući.

Porodica devojčice od ovog monstruoznog događaja preživljava pakao, a ona se zbog trauma i
narušenog zdravlja leči zbog srčanih problema, poremećaja hormona, pritiska i redovno na terapije
kod psihijatra.

- Zar posle svega što je dokazano treba da strahujemo da će manijak možda izaći iz zatvora ili dobiti manju kaznu? Zar je moguće da nema ni malo stida ni srama pa sada tvrdi da ništa nije uradio i tako pljuje po državi, pravdi i svim institucijama koje se bore protiv svakog nasilja i takvih kakav je on - sa nevericom i ogorčenjem se pita otac devojčice.

Devojčicina majka je dodala da su verovali tužilaštvu i sudu u Šapcu i istakla kako je podrška
pravosuđa u zaštiti nevine dece od pedofila i manijaka značajna ne samo zbog slučaja njihove ćerke.

- Nije lako što su ponovo posle kratkog vremena otvorene stare rane, ali preživećemo i ovo. Država je propisala kazne, a verujemo da će Vrhovni kasacioni sud ostati dosledan da zaštii svako dete od pedofila i siledžija - rekla je majka Stanka Ć.

- A ni jednoj majci i detetu ne bih poželela ovo kroz šta smo mi prošli i roditelj treba da budu
zaštićeni da ne dožive agoniju kroz koju smo mi prošli, a država je propisala kazne za pedofile i
manijake.

Ističući kako su se tek smirili kada je Apelacioni sud pre dva meseca potvrdio presudu, a Aleksandar I. upućen na izdržavanje kazne, majka priznaje da se nadala da će pedofil koji je obljubio njenu ćerku da bude osuđen na maksimalnu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom, ali i da je strahovala da će dobiti manju kaznu i da će brzo da izađe na slobodu.

- Mi smo zadovoljni postupanjem tužilaštva koje je tražilo maksimalnu kaznu i suda koji je tako
odlučio. Podrška pravosuđa nama dosta znači, ne samo što je pravda zadovoljena, već što i druge porodice koje su bile u našoj situaciji mogu da očekuju da nasilnici dobiju zasluženu kaznu
- kaže majka i dodaje da ni jednom roditelju i detetu ne bi poželela da doživi agoniju kakvu oni žive poslednjih godinu dana.

Advokatica Biljana Borovčanin, koja se zbog osetljivosti postupka do sada nije izjašnjavala u javnosti, za naš portal je istakla da su tužilaštvo i sud odlučivali sasvim u skladu sa zakonom.

- Od početka postupka sam isticala da nema ni jedne olakšavajuće okolnosti zbog koje bi on mogao da dobije nižu kaznu od maksimalne. Konačno, pravda je ostvarena, a devojčica će se uz podršku svojih divnih roditelja i porodice, sada kada zna da je nasilnik u zatvoru, oporaviti dosta brže i živeti bezbrižnije koliko je to moguće zbog svega što se dogodilo - rekla je Borovčanin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija