• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.12.2022

12:59

ZAKLAO ŽENU ISPRED TROJE DECE! Nastavljeno suđenje Srbinu u Nemačkoj

Vesti

ZAKLAO ŽENU ISPRED TROJE DECE! Nastavljeno suđenje Srbinu u Nemačkoj

Podeli vest

Državljaninu Srbije Elmiru M. (34) koji je optužen da je sredinom juna ove godine u nemačkom gradu Milhajmu nožem zaklao bivšu suprugu (34) na sred ulice i to pred njihovo troje maloletne dece, nastavljeno je suđenje pred vlastima u ovoj zemlji

On se tereti da je čekao bivšu ženu ispred stana u kome je živela, a kada je video na ulici zajedno sa decom, pritrčao joj je i nožem dužine 15 santimetara naneo 18 uboda po glavi i telu.

Suđenje koje je izazvalo veliku pažnju javnosti u Nemačkoj nastavljeno je juče pred Okružnim sudom u Duizburgu. Optuženi Elmir M. doveden je iz pritvora u kome se nalazi od ubistva i to pod jakim policijskim obezbeđenjem.

Foto: tanjug ap

 

Prema pisanju portala u Nemačkoj na početku suđenja pročitana je optužnica, a na jučerašnjem ročištu su i prikazani pojedini snimci sa mesta zločina.


- Optuženi muškarac se kao i na prvom ročištu krio od fotografa tako što je fasciklom prekrivao svoje lice sve dok oni nisu izašli iz sudnice. Nakon toga suđenje je nastavljeno tako što je tužilaštvo izvodilo dokaze - pišu portali u toj zemlji.

Inače "Bild" je objavio detalje iz optužnice u kojima se navodi da je Elmir M. 14. juna ove godine u Milhajmu u Ulici Fon der Tan u blizini dečijeg igrališta napao svoju bivšu suprugu i to pred njihovo troje maloletne dece (3, 7 i 9 godina).

Foto: Reuters

 

- Prvo ju je čekao u blizini stana u kom je živela. Kada ju je ugledao na ulici kako se sa kesama i decom vraća iz prodavnice bez razmišljanja joj je prišao i pred mališanima napao. Nesrećna žena uspela je na nakratko da pobegne od nasilnika, ali ju je on sustigao i nožem čije je sečivo dužine 15 santimetara počeo da je ubada po glavi i telu - navodi ovaj portal.

Zatražila da sama gaji decu

Inače nakon zločina mediji u Nemačkoj su saopštili da ranije nije bilo prijava za nasilje u ovoj porodici, ali da je majka u maju mesecu zatražila da sama ima starateljstvo nad decom. Zanimljivo je i to da optuženi muškarac nije imao dozvolu za boravak u Nemačkoj.


U tekstu se dodaje i da je Elmir M. ukupno naneo 18 rana bivšoj supruzi pre nego što ju je zaklao kao i da su istraumirana deca sve to posmatrala.

- Žena je zadobila višestruke povrede organa. Bili su joj povređeni dijafragma, jetra, oba bubrega, stomak, creva, grudni koš... - piše u tekstu.

MOTIV

O mogućim motivima krvavog zločina postupajući tužilac je rekao: "Plašio se da će mu biti oduzeto starateljstvo nad troje dece. Nije želeo da prihvati ovu posledicu. Zato je beskućnik Elmir M. ubio svoju bivšu suprugu".

Foto: Tanjug/AP

 

Inače Tomas Kempgen advokat koji zastupa porodicu ubijene žene rekao je ranije medijima da deca sada žive kod tetke, odnosno sestre žrtve.

- Strašno su traumatizovani i idu na seanse kod psihijatra. Raduje što lečenje daje rezultata - rekao je on.


Podsetimo, Elmir M. je navodno sačekao bivšu suprugu ispred stana u kom je živela sa njihovo troje maloletne dece, a onda je napao nožem i ubio. Nakon zločina optuženi muškarac je pobegao u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo uhapšen. Slučajni prolaznici odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.
- Kada su patrole i lekari stigli, zatekli su mladu ženu kako leži ispred stambene zgrade, dok su oko nje bile razbacane torbe za kupovinu i cipele. Teško povređena žena je davala znake života, ali je preminula dan kasnije u bolnici - pisali su tada mediji.
Nakon ubistva policija je pronašla i nož kojim je zločin počinjen. N. Šević

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zajcev1

pre 1 godinu

Zar to nije Bošnjak ili Rom? Čovek se zove Elmir. Ili kada uradi nesto negativno onda je Srbin.

Mika

pre 1 godinu

Napišite kako mu se zove jadna žena. Ona je verovatno Srpkinja?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija