• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.12.2022

07:00

(Ne)očekivana presuda za zločin na Autokomandi! Oslobođen za ubistvo Bojovićevog prijatelja, Bosketov ubica i dalje nepoznat!?

MUP Srbije

Vesti

(Ne)očekivana presuda za zločin na Autokomandi! Oslobođen za ubistvo Bojovićevog prijatelja, Bosketov ubica i dalje nepoznat!?

Podeli vest

Viši sud smatra da nema dokaza da je Darko Dulović u junu 2018. učestvovao u likvidaciji "škaljarca" Siniše Milića, koji je ranije obezbeđivao članove porodice Luke Bojovića

Odbegli Darko Dulović (32) juče je u Višem sudu u Beogradu oslobođen optužbi da je 19. juna 2018. na Autokomandi pomagao u ubistvu pripadnika "škaljarskog klana" Siniše Milića Bosketa (45), prijatelja kontroverznog Luke Bojovića.

Velja ga ranio

Na Dulovića je 2008. ispred splava 'Blejvoč' pucao Veljko Belivuk, koji je tada bio šef obezbeđenja kluba

 

Istom odlukom suda Duloviću je ukinut pritvor i povučena je poternica za njim, pošto mu se sudilo u odsustvu.

Ne zna se ni izgled?!

Prema optužnici, Dulović se teretio da je svoju "reno lagunu" pozajmio nepoznatom muškarcu koji je koristio taj auto u Bosketovoj likvidaciji. Isti automobil je ubica koristio i kad je, uoči zločina, na novobeogradskom buvljaku kupio telefon kojim je potom daljinski aktiviran eksploziv postavljen pod Milićev džip.

Sudsko veće je jednoglasno donelo oslobađajuću presudu, a predsedavajući sudija Nikola Mikić istakao je da tužilaštvo ni na koji način nije uspelo da ih ubedi da odluka bude drugačija.

- Nijednim dokazom nije utvrđeno postojanje dogovora kojim je Dulović obećao pomoć u likvidaciji Milića. Taj automobil je korišćen za kupovinu nekog telefona na buvljaku, ali nije dokazano da je kupljen baš taj telefon kojim je aktiviran eksploziv - obrazložio je sudija, i dodao:

- Nije pouzdano čak ni kako Dulović uopšte izgleda. Jedino što je dokazano jeste da je tog dana njegov automobil bio na Novom Beogradu.

Dulović je, inače, četiri meseca posle ubistva Milića uhapšen u BiH i izručen je Crnoj Gori radi izdržavanja dvoipogodišnje kazne zbog trgovine heroinom, posle čega je pušten na slobodu i od tad mu se gubi svaki trag. Takođe je odranije poznat i srpskoj policiji.

U oktobru 2008, kao maloletnik, učestvovao je u tuči, u kojoj je ranjen. Na njega je tada ispred splava "Blejvoč" pucao Veljko Belivuk, koji je u to vreme radio kao šef obezbeđenja kluba! Belivuk je najpre bio optužen za pokušaj ubistva Dulovića, ali su svedoci naknadno izmenili iskaz pa je osuđen samo za nanošenje teških povreda. Trenutno mu se sudi za sedam svirepih ubistava i druge teške zločine.

Što se tiče ubijenog Milića, on je rođen u Šehovićima u BiH. Do 2009. bio je pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, potom i Srbije. Od 2010. bio je zvanično zaposlen u agenciji za obezbeđenje "Conccot" u Podgorici, a zapravo je bio telohranitelj i najbliži saradnik vođe "barskog klana" Luke Đurovića, bliskog "škaljarcima".

Obezbeđivao i Koraća

Nakon Đurovićeve pogibije u udesu 2013, Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu. Obezbeđivao je članove porodice Luke Bojovića, koji je tada bio u zatvoru u Španiji, i njegove saradnike. Pre svih Filipa Koraća, koji je u tom periodu, navodno, preuzeo Bojovićeve "poslove".

Pre četiri i po godine likvidiran je tokom vožnje, usred dana, u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip "tojota" na uključenju sa Bulevara oslobođenja u Južni bulevar, naočigled mnogobrojnih prolaznika. Upućeni u istragu tvrdili su da je motiv ubistva to što je Milić bio Koraćev i Bojovićev čovek od poverenja, te da je bio žrtva rata mafijaških klanova.

Hapšen zbog praćenja Vučića 2015.

Interesantno je da je Siniša Milić hapšen krajem novembra 2015. pod sumnjom da je planirao napad na Aleksandra Vučića, u to vreme premijera Srbije. Tada je Milić priveden jer je čak osam puta za manje od 24 sata "audijem A8" kružio oko zgrade u kojoj stanuje Vučić. U policiji je potom pet puta menjao iskaz, a pušten je jer nije bilo dovoljno dokaza da je pokušavao da ugrozi premijera. Posle godinu dana, u garaži na Novom Beogradu pronađeno je oružje u gepeku "renoa" na kom su bili njegovi biološki tragovi, ali je i tada izbegao zatvor. Pre nego što je postao telohranitelj Koraću i članovima Bojovićeve porodice, obezbeđivao je i Acu Bulića, bivšeg predsednika Zajednice fudbalskih klubova Superlige.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17