• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

28.12.2022

14:33

TROGODIŠNJE DETE PREMINULO OD OPEKOTINA! Podnet optužni predlog protiv majke iz Niša

Informer

Vesti

TROGODIŠNJE DETE PREMINULO OD OPEKOTINA! Podnet optužni predlog protiv majke iz Niša

Podeli vest

Protiv Tamara S. (32) , Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog zbog sumnje da je trogodišnje dete koje se opeklo vrelom vodom lečila sama, te je mališan preminulo

 Naime, kako je saopštilo tužilaštvo protiv T.S. iz Niša, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza. 

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljena oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od 7 godina.

Foto: D.K.

 

Kako smo ranije izveštavali T. S. uhapšena je nakon što je od posledica opekotina, koje je zadobio, preminuo njen trogodišnji sin G. S., koga je osumnjičena majka lečila sama kod kuće.

Tragedija se dogodila u noći između 28. i 29. januara u iznajmljenom stanu babe mališana.

Kako su majka i baba tada ispričale dečak je iskoristio trenutak dok su one bile zauzete hranjenjem i presvlačenjem drugo dvoje mališana, ušao u kupatilo.

- Odvrnuo je slavinu i opario se vrelom vodom. Umesto da pozovu Hitnu pomoć, majka je mališana samo namazala kremom za opekotine, a posle nekoliko sati dečak je preminuo - rekla je tada T.S.

Inspektorima i lekarima tada je bilo još čudnija i majčina izjava da dete nije vrištalo od bolova, već da je samo zaspalo!?!

Foto: Informer

Majka i otac preminulog dečaka

Lekari koji su došli da pruže pomoć detetu zatekli su mališana u jezivom stanju. Celo telo deteta bilo je u opekotinama.

- Ispostavilo se da je mališan upao u vrelu vodu i zadobio stravične opekotine, a da ga je majka, umesto da ga odvede kod lekara, mazala kremama i lečila u kućnim uslovima - objasnio je ranije naš sagovornik.

Mališan je živeo mamom, bakom, sestrom od oko četiri godine i mlađom koja ima svega nekoliko meseci.

Majka je, kako je utvrđeno, u dnevnom boravku navodno hranila najmlađu ćerku, a njena majka (53) oblačila je petogodišnjakinju. Mališan je sam otišao do kupatila, pustio toplu vodu u kadu i upao u nju. Najverovatnije je jadničak hteo da se okupa i skinuo odeću. Dete je plakalo, vrištalo i zapomagalo od bolova, a majka je umesto da potraži pomoć lekara, otišla u apoteku, kupila mast za opekotine, namazala dečaka i stavila gazu preko toga. Dok mu je nanosila kremu, primetila je da mu otpada koža, ali ni pored toga nije dete odvela u nadležni zdravstveni centar. 

Foto: Informer

 

Majka je uhapšena u kući svoje majke zbog nepružanja pomoći, kršenja porodičnih obaveza i zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica

Komšije ove porodice nisu bile raspoložene za razgovor, ali su rekli da je reč o problematičnoj porodici

- Otac dece je već hapšen jer je na krovu kuće uzgajao marihuanu. Nismo ni sigurni koliko dece je živelo tu, pošto smo viđali samo dvoje -rekle su komšije. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17