• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.01.2023

18:14

NAŠ DRŽAVLJANIN JE SLUČAJNO PRONAĐEN! Oglasio se ambasador Srbije u Bugarskoj! Poznat identitet stradalog Srbina - telo otkrili dronovi nakon dva dana!

Tanjug

Vesti

NAŠ DRŽAVLJANIN JE SLUČAJNO PRONAĐEN! Oglasio se ambasador Srbije u Bugarskoj! Poznat identitet stradalog Srbina - telo otkrili dronovi nakon dva dana!

Podeli vest

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je danas da je poznat identitet srpskog državljanina koji je pronađen mrtav na planini u Bugarskoj

- Za sada je poznat identitet srpskog državjanina i činjenica da je pronađen mrtav, sve ostalo je nadležnost bugarskih institucija, a one će naknadno utvrditi kako je došlo do samog incidenta šta se desilo, gde je bio smešten, kako je došao do planinske staze - rekao je Jović za Tanjug.

Dodao je da je, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao, srpski državljanin nađen ispod obronaka planine Vihren, kao i da je reč o čoveku koji je bio planinar.

- Jedna od pretpostavki, ali samo pretpostavki, jeste da je izašao u planinsku šetnju, a da li je pao sam, da li je gurnut, to mogu da nam kažu nadležne bugarske institucije kada završe istragu - kazao je Jović.

Osvrnuo se na pisanje pojedinih medija u Srbiji i zamolio ih da se na taj način ne interpretira događaj.

- Naš državljanin je slučajno pronađen prilikom potrage za bugarskim državljaninom čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko dana i koji je pronađen na tridesetak metara od tela našeg državljanina. U potrazi za njihovim državljaninom drnovi su snimili nešto što im je bilo sumnjivo i našli su i jednog i drugog. Ono što mi znamo jeste da nema direktne veze između njih dvojice - kazao je Jović.

Dodao je da je ambasada u stalnoj komunikaciji sa najužom porodicom stradalog srpskog državljanina.

- Nastojimo da u skladu sa objektivnim mogućnostima njegovo telo bude prebačeno u Srbiju - rekao je srpski ambasador.

Državljanin Srbije (55) pronađen je mrtav na planini Pirin na jugozapadu Bugarske, saopštila je danas uprava policije u Blagoevgradu.

Bugarska agencija BTA navodi da je telo srpskog državljanina pronađeno dok su spasioci tragali za 69-ogodišnjim državljaninom Bugarske u blizini vrha Vihren.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija