• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politika.rs

16.01.2023

13:11

TUGA! Dečak iz Bezdana nastradao na istom mestu kao i njegov otac VOZAČ POBEGAO I OTIŠAO KOD ADVOKATA

printscreen

Vesti

TUGA! Dečak iz Bezdana nastradao na istom mestu kao i njegov otac VOZAČ POBEGAO I OTIŠAO KOD ADVOKATA

Podeli vest

D. M. preminuo od povreda koje mu je, kako se sumnja, naneo A. G. kada je na njega naleteo „fiat puntom“ koji je vozio pod dejstvom alkohola

D. M. (13) iz Bezdana koji je nastradao usled povreda koje je zadobio kada je juče kasno popodne na putu Sombor – Bezdan na njega, kako se sumnja, „fiat puntom“ naleteo A. G. (22) iz Bezdana, smrtno je povređen ispred svoje kuće, na istom mestu na kojem je pre nekoliko godina nastradao njegov otac, saznaje „Politika“. Prema rečima našeg sagovornika bliskog istrazi, i otac i sin preminuli su usled povreda koje su zadobili u saobraćajoj nezgodi.

Foto: printscreen

 

- Alko testom je utvrđeno da je osumnjičeni A. G. u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju, odnosno da je imao 0, 97 promila alkohola u krvi. Pravdao se da je alkohol pio nakon nesreće, zbog šoka koji je doživeo. Da bi se utvrdilo da li je ovakva njegova tvrdnja istinita, po nalogu istražnih organa mu je nakon hapšenja, u roku od sat vremena tri puta izvađena krv. Analiza krvi koja je poverena Kliničkom centru Vojvodine danas bi trebalo da bude dostavljena tužilaštvu – navodi „Politikin“ sagovornik.

Prema njegovim rečima, D. M. je nastradao na kolskom ulazu ispred svoje kuće.

- Nastradali dečak je bio u društvu prijatelja koji su mu sa druge strane ulice dovikivali da obrati pažnju i pomeri se sa ulice jer je u susret dolazilo vozilo koje se kretalo velikom brzinom. D. M. je sišao sa bicikla, pomerio se na kolski ulaz ispred svoje kuće i tu čekao da automobil prođe. Međutim, ritam vožnje A. G. je bio takav da je on vozilom udario dečaka. Na mesto događaja odmah su izašle ekipe Hitne pomoći i dečak je prevežen u somborsku bolnicu. Na žalost, preminuo je nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda – navodi naš sagovornik.

Osumnjičeni se za sada tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja koje je u nadležnosti osnovnog tužilaštva, ali će od rezultata analize njegove krvi zavisiti da li će delo biti prekvalifikovano i da li će predmet biti prosleđen u nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Somboru. Takođe, u obzir će se uzeti i činjenica da je A. G. posle izvršenog krivičnog dela pobegao sa mesta nesreće.

- Iako su pojedini mediji naveli da je osumnjičenog uhapsila policija, on je nekoliko časova posle nesreće sam otišao u policijsku stanicu i prijavio se – navodi „Politikin“ sagovornik blizak istrazi.

Foto: Privatna arhiva

 

Kako saznajemo, posle nesreće, po nalogu istražnih organa, zatvoreni su obližnji granični prelazi sa Hrvatskom kako osumnjičeni ne bi pobegao.

- Možda najinteresantniji podatak jeste taj što je osumnjičeni A. G. nakon nesreće zaustavio taksi i od vozača tražio da ga vozi kod jednog od najpoznatijih somborskih advokata. Istražni organi veruju da je se on predao nakon konsultacija sa tim advokatom i da ga je on savetovao da se brani tvrdnjama da je pio nakon nesreće – navodi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni će sutra biti priveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograđanin

pre 1 godinu

Ovom zločincu presuditi po kratkom postupku. Nije stao povređenom detetu a zna da ode kod advokata za sebe. Ko god bio.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija