• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nemanja Petričević

20.01.2023

14:09

BRAJAN SE VODIO LOGIKOM "NEMA TELA, NEMA DELA"! Ova teorija "pada u vodu", a advokat objašnjava zbog čega!

Printscreen facebook/pixels

Vesti

BRAJAN SE VODIO LOGIKOM "NEMA TELA, NEMA DELA"! Ova teorija "pada u vodu", a advokat objašnjava zbog čega!

Podeli vest

Brajan Volš zvanično je osumnjičen za nestanak svoje supruge Ane Volš kojoj se gubi trag 1. januara 2023. godine. Poznati advokat Andrija Marković za Informer.rs prokomentarisao je ovaj slučaj sa pravničke strane

Beograđanka Ana Volš nestala je 1. januara ove godine u Bostonu u SAD, kada je navodno krenula na posao u Vašington u ranim jutarnjim časovima, ali nikada nije stigla tamo.

Policiji je nestanak prijavljen 4. januara, a prijavu je podneo poslodavac kod koga je radila, s obzirom da se nije pojavila na poslu.

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Printscreen facebook/Pixels

Za nestanak Ane Volš osumnjičen je njen suprug Brajan, koji je danima pre i nakon nestanka guglao različite pojmove na Guglu, a među njima je i pitanje "Ako nema tela, da li može da bude osuđen".

Brajan se upravo najviše vodio tom, da kažemo strategijom, ako policija ne nađe telo onda nema ni dela. 

Naš sagovornik, poznati advokat Andrija Marković ističe da ovaj sličaj prilači veliku pažnju pravničke javnosti.

- Nestanak naše državljanke Ane Volš u SAD, koje njihovo tuzilaštvo karakteriše kao svirepo ubistvo, a kako to navode mediji, nesporno je tema koja izaziva pažnju pravničke, a posebno obične javnosti. Koliko je iz medijskih izveštavanja poznato, još uvek nije pronađeno njeno telo, pa se opravdano postavlja pitanje da li se zaista radi o ubistvu, da li je ubistvo dokazivo u ovom i sličnim slučajevima i šta se događa ukoliko bi se tokom postupka ili nakon presude ispostavilo da nije ubijena ili da to nije učinio taj na koga se sumnja - kaže za Informer.rs poznati advokat Andrija Marković.

Nema tela nema dela 

Naš sagovornik ističe da novija sudska praksa pokazuje da teorija "nema tela nema dela" pada u vodu.

- U smislu svega navedenog i u smislu cestih špekulacija na temu "NEMA TELA NEMA DELA", novija sudska praksa daje odgovor da navedeno i nije u potpunosti tačno. Naime, u situacijama kada se sumnja na ubisvo i kada nema dela, može se voditi postupak, pa čak i doneti osuđujuća presuda, ali je položaj tužilaštva daleko teži i komplikovaniji i tužilac mora dobro da obrazloži svoje stavove i zbog čega  telo ili njegovi delovi ne mogu da budu pronađeni - dodaje advokat.

Marković objašnjava da je sa razvojem DNK analize sve lakše.

Foto: Printscreen TV Pink

Andrija Marković, advokat

- Sa razvojem nauke, posebno DNK analizama i drugim dokaznim sredstvima se dokazuje krivično delo pa i neformalno načelo NEMA TELA NEMA DELA postepeno postaje deo krivično - pravne istorije... Nije nemoguće da se u ovakvim pravnim stvarima nakon nekog vremena ispostavi da je lice za koga se sumnja u životu ili da je stradalo ne neki drugi način ili da ga je neko drugi lišio života, pa bi postupak u takvim slučajevima morao biti obustavljen ukoliko je u toku ili ponovljen ukoliko je lice u međuvremenu osuđeno, pa bi u tom slučaju on mogao i da traži ozbiljnu odštetu - završava Marković.

Nakon nestanka Beograđanke, njen suprug Brajan Volš je u jednom trenutku u prodavnici kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Hronologija Guglanja Brajana Volša

1. januar

4:55 - Koliko je potrebno da telo počne da se oseća

4:58 - Kako da sprečite telo da se raspadne

5:47 - 10 načina kako se rešiti mrtvog tela ako baš morate

6.25 - Koliko je potrebno da neko primeti da je neko nestao

6.34 - Mogu li da se bace delovi tela

9.29 - Koliko DNK dugo ostaje

9.34 - Identifikacija posmrtnih ostataka

11.34 - Najbolji načini da se rešite tela

11.44 - Čišćenje drvenih podova

11.56 - Kako se detektuje krv

13.08 - Šta se dešava kada stavite delove tela u amonijak

13.21 - Da li je bolje da bacite odeću ili da je se rešite

2. januar

12:45 - Testera najbolji alat za rasparčavanje

13.10 - Mogu li da vas optuže za ubistvo bez tela

13.14 - Može li da se identifikuje telo sa polomljenim zubima

3. januar

13.02 - Šta se dešava sa dlakama na mrtvom telu

13.13 - Kako teče raspadanje tela u plastičnoj kesi u odnosu na bilo koje drugo okruženje

Nakon toga, posetio je dve različite deponije, na kojima je uhvaćen signal njegovog telefona. 

Policija je kasnije, na tim deponijama pronašla torbe sa krvlju, a DNK analizom utvrđeno je da se ona podudara sa nestalom Anom.

Brajan je pre dva dana zvanično osumnjičen za ubistvo supruge, a pred tužiocem je negirao zločin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija