• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24 sedam

01.02.2023

11:06

ANA VOLŠ JE MOGLA DA IZBEGNE TRAGIČNU SUDBINU?! Nestala je pre tačno mesec dana, a jedno pismo uveliko je doprinelo ZLOČINU KOJI JE USLEDIO!

printscreen/društvene mreže

Vesti

ANA VOLŠ JE MOGLA DA IZBEGNE TRAGIČNU SUDBINU?! Nestala je pre tačno mesec dana, a jedno pismo uveliko je doprinelo ZLOČINU KOJI JE USLEDIO!

Podeli vest

Ana kod sudije izdejstvovala za muža kućni pritvor i zbog toga otišla u smrt

Poslednjeg dana decembra, u svečarskom iščekivanju ponoći, ništa nije ukazivalo da će se u nekoliko prvih sati nove 2023. godine, pre svitanja, sudbina lepe i uspešne Beograđanke Ane Volš, majke tri dečaka, potpuno preokrenuti i da će skončati na mestu gde je na flaši šampanjca ostavila svoju poslednju poruku:

“Vau, 2022... kakva godina! Pa ipak, mi smo i dalje ovde i zajedno! Učinimo 2023. najbolju do sada! Mi smo autori naših života...hrabrost, ljubav, istrajnost, saosećanje i radost. Ljubav, Ana.

Tačno mesec dana nakon što je Ana svirepo ubijena, za šta se optužnicom tužilaštva u Bostonu tereti njen suprug Brajan Volš, mnogo je još pitanja na koja se čeka odgovor, ali na jedno se već sada može reći – da, moglo je – užasna smrt se mogla izbeći.

Pisala sudiji pravdala Brajana 

Kada je njen muž Brajan Volš, optužen za prodaju lažnih umetničkih dela Endija Vorhola, i kada je trebalo da ide u zatvor, Ana Volš je kopala nogama i rukama da ga spase i da za njega izdejstvuje kućni pritvor. Sudiji, koji je odlučivao o kazni, napisala je pismo u kome navodi da je Brajan divan čovek, odan porodici.

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/printscreen

 

- Tokom ovih osam meseci prošli smo zajedno kroz teška vremena. Naš najmlađi sin napunio je godinu dana, srednji sin je progovorio, a naš najstariji sin, koji je išao u vrtić kada smo vas poslednji put videli, sprema se za polazak u osnovnu školu i izgubio je prvi zub, napisala je Ana, navodeći da je on u decembru 2021. godine spasao život njenoj majci koja je imala problem sa aneurizmom

- On je bio uvek tu za moju staru majku i za našu decu. Brajan je našu decu učio kako je važno da budu odgovorni, navela je u pismu od juna prošle godine, dakle, samo šest meseci pre nego će biti ubijena.

U njegovu odbranu napisala je i da je njen suprugimao teško detinjstvo sa roditeljima koji su ga koristili za međusobne obračune, te da je bio sklon laganju i skrivanju.

Da je otišao u zatvor možda bi ostala živa?!

Da je Volš odveden u zatvor, Ana bi decu mogla povesti sa sobom iz Kohaseta u Vašington DC, gde je kao izvrši direktor radila u svetskoj kompaniji za nekretnine. Ovako, njegovom kaznom kućnog zatvora u Bostonu, deca su ostala sa njim, a plan je bio da, kad izdrži kaznu, on sa decom dođe u Vašington gde je Ana već bila kupila kuću za porodicu.

Ana je kraj novembra i početak decembra provela kod majke Milanke Ljubičić u Beogradu, gde je iz Kanade stigla i njena sestra, i tada se, usput, majci požalila da u braku ima trzavica, jer joj nedostaju deca, i da bi želela da ih odvede sa sobom u Vašington.

Foto: Printscreen

Zvala je majku

Potom je 25. decembra majci poslala poruku pitavši je da li sutra može da krene za Ameriku. Majka joj je odgovorila da je put dug i da za jedan dan ne može da se spremi, pre svega misleći da ne može da nabavi svu neophodnu terapiju koju koristi.

Napisala joj je da može doći za sedam dana. Nešto kasnije Ana joj je odgovorila da su ona i Brajan već napravili plan za februar, i da ne treba da dolazi.

Zvala majku da hitno dođe, 3. januara nije stigla na posao

Da je Ana Volš napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe sutradan, da je kojom reči više dala do znanja da ima problema, Milanka bi se sigurno kako tako spremila i odletela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bi bilo drugačije.

Ana Volš trebalo je 3. januara da se pojavi na poslu, a avodno je zbog hitnog slučaja u zadnji momenat promenila odluku, pa je nakon dočeka, u ranim jutarnjim satima, trebalo da pred kućom sačeka naručeno vozilo do aerodroma u Bostonu.

Njen nestanak prijavili su zaposleni u kompaniji 4. decembra, a posle njih i njen suprug Brajan tvrdeći da je krenula na let.

Pronađen krvav nož, testera, sekira...

Nekoliko dana kasnije on je uhapšen zbog ometanja istrage, a pretresom kuće pronađen je krvavi nož, dok su na deponiji, na kojoj se otpad reciklira, pronađene testere, sekira, kao i kravi peškiri i tepih sa tragovima ljudskog tkiva.

Foto: printscreen/pixabay

 

Takođe je utvrđeno da je on 1. i 2. januara u prodavnici kupio sredstva za čišćenje u vrednsti od 450 dolara, da bi se, zatim, utvrdilo da je pre ubistva na internetu pretraživao koja je država najbolja za razvod, a nakon ubistva, sa ajpedu svoga sina, pretraživao je kako se rešiti tela, da li neko može biti osuđen ako nema leša i slično.

Brajan dva puta pokrao oca, uglednog neurohirurga 

Brajan Volš, sin uglednog bostonskog neurohirurga, dva puta je pokrao svoga oca. Jednom dok je doktor Volš bio živ, zbog čega ga je izbacio iz testamenta, a drugi put je, kad mu je otac preminuo, provalio u njegovu kuću i iz nje odneo novac, antikvitete, kao i vredne umetničke slike.

Brajan Volš se u mladosti lečio u duševnoj bolnici, a 9. februara biće ponovo izveden na sud zbog ubistva supruge Ane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija