• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

02.02.2023

11:43

ODLOŽENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU ZA "PRANJE PARA! Novi sudija preuzeo proces, advokati zatražili izuzeće tvrdeći da je pristrasan!

ATA Images

Vesti

ODLOŽENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU ZA "PRANJE PARA! Novi sudija preuzeo proces, advokati zatražili izuzeće tvrdeći da je pristrasan!

Podeli vest

Suđenje Darku Šariću (52) i još 15 okrivljenih za "pranje" 22 miliona evra odloženo je u Specijalnom sudu u Beogradu, jer su branioci tražili izuzeće novopostavljenog sudije Siniše Petrovića, pa je suđenje odloženo za 3.mart

Šarićev branilac, advokat Dalibor Katančević, rekao je da je sudija Petrović je već sudio ovim okrivljenim u procesu za trgovinu drogom i osudio ih.

- On je imao višestruke procesne uloge kad su u pitanju ovi okrivljeni. Već im je sudio i osudio ih, pa je dovedena u pitanje njegova pristrasnost, naročito što je Apelacioni sud pojedine oslobodio. Ako bi on sad sudio, okrivljenima bi bilo povređeno pravo na pravično suđenje. Mi ne bi mogli da mu dokazima izmenimo stav po pitanju krivice osumnjičenih, jer su ova dva predmeta blisko povezana. On ne može objektivno da sagleda činjenice i donese objektivnu presudu - kazao je Katančević.

Advokat Danilo Šarić je rekao da je neshvatljivo da je predsednik Višeg suda doneo odluku da u Veću bude Petrović, kad se zna da im je već sudio, ali i da je doneo presude po sporazumima o priznanju krivičnog dela za devet okrivljenih. 

Foto: ATA Images

Darko Šarić nezadovoljan novim članom Veća

Branilac je dodao da je sudiji Petroviću proces donošenja odluke u ovom postupku kontaminiran i on je sa velikom izvesnošću doneo raniju presudu, što je ušlo i u deo pravosnažne presude.

Na početku suđenja saopšteno je da je član veća, sudija Dragomir Gerasimović, početkom godine, preraspodelom mesta,vraćen u Viši sud u Beogradu, kao što je Informer.rs juče objavio.

Predsednik veća sudio grupi "Pauk"

Inače, predsedavajući Veća je sudija Vladan Ivanković, koji je sudio grupi "Pauk".

Član veća, sudija Siniša Petrović je bio predsednik veća u ponovljenom postupku za "pranje" para, kaoi u procesu za šverc kokaina.

Foto: Tanjug

Advokat Dalibor Katančević

Takođe je bio član veća koje je sudilo Oliveru Duliću, bivšem ministru za zaštitu životne sredine, iz Demokratske stranke (DS). 

Bio je član Veća u kojem je suđeno Sretenu Jociću,zvanom Joca Amsterdam u procesu za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića. Jocić je oslobođen u ovom postupku.

Takođe je član veća devetorici članova takozvane „valjevske grupe“, optuženim za ubistvo, iznudu, nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata sudi se već već 13. 

Drugi član većaje sudija Svetlana Aleksić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija