• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTCG

06.02.2023

16:19

ZVICEROV POLICAJAC OSTAJE U PRITVORU! Sud procenio da POSTOJI OPASNOST OD BEKSTVA

printscreen

Vesti

ZVICEROV POLICAJAC OSTAJE U PRITVORU! Sud procenio da POSTOJI OPASNOST OD BEKSTVA

Podeli vest

Apelacioni sud Crne Gore doneo je rešenje kojim je odbio kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Petra Lazovića i Radovana Pantovića, izjavljene protiv rešenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora nakon podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva

"Navedenim prvostepenim rešenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor okrivljenima Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću zbog sumnje da su i to: Petar Lazović izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st.2 u vezi st.1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.300 st.4 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.1 u vezi čl.49 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.300 st.4 u vezi st.1 i čl.49 Krivičnog zakonika Crne Gore, produženo krivično delo krijumčarenje iz čl.265 st.3 u vezi čl.23 st.2 i čl.49 Krivičnog zakonika Crne Gore, te krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.300 st.4 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, a Radovan Pantović krivično delo stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st.2 u vezi st.1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.300 st.1 u vezi čl.23 st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore", navodi se na sajtu Apelacionog suda.

Kako su saopštili, rešenjem Višeg suda u Podgorici pritvor je produžen po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 Zakonika o krivičnom postupku zbog postojanja okolnosti koje u svojoj ukupnosti ukazuju na opravdanu bojazan od bekstva okrivljenih ukoliko bi se našli na slobodi, na koji način bi ometali dalje vođenje krivičnog postupka.

Određeno je, kako su istakli, da će pritvor trajati do dalje odluke suda.

Da bi se uhapšeni crnogorski policajac Petar Lazović, za koga se sumnja da je radio za kavački klan i Radoja Zvicera, branio sa slobode njegovi advokati su nudili ranije 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu.

Foto: printscreen Libertas press

Petar Lazović, desno, tereti se za više krivičnih dela

 

 

Inače, portal Libertas je prošle godine objavio fotografiju Skaj aplikacije na kojoj su Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković i policajci iz Crne Gore, Petar Lazović i Ljubomir Milović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija