• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

07.02.2023

11:56

ZAKAZANO NOVO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Optužen za pokušaj ubistva svedoka saradnika

printscreen

Vesti

ZAKAZANO NOVO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Optužen za pokušaj ubistva svedoka saradnika

Podeli vest

Novi proces Darku Šariću (52), optuženom da je sa saradnicama planirao ubistvo svog bivšeg prijatelja, a sada svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića Joksu (52) na Drinskoj regati, počeće uskoro u beogradskom Specijalnom sudu

Kako Informer rs. saznaje, pripremno ročiše Šariću i još 14 optuženih zakazano je za 20. februar, kao i 23. i 24. februar u 14.30.

Predsednik Višeg suda u Beogradu, Aleksandar Stepanović, još nije odlučio o zahtevu odbrane za izuzećem sudskog veća- sudije Dejana Terzića, Mirjane Ilić i Zorane Trajković, za koje su naveli da su tri puta odlučivali o Šarićevom njegovom pritvoru.

Darko Šarić je optužen da je saradnicama planirao ubistvo svog bivšeg prijatelja,a sada svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića Jokse (52) na Drinskoj regati, u avgustu 2020.,ali je tada ta manifestacija odložena zbog korone.

Foto: ATA Images

Darko Šarić tražio izuzeće članova veća

- Šarić je početkom 2020. godine organizovao grupu s kojom je planirao ubistvo Joksovića, a likvidacija je trebalo da se obavi za vreme poznate manifestacije na reci Drini, na kojoj je trebalo da učestvuje i svedok-saradnik. Navodno, plan je napravio još dok je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a naloge za izvršenje je slao preko Skaj telefona. U planove su bile upućene i plaćene ubice s nadimcima Kurjak, Alen i Inženjer – navodi se u optužnici.

- On je već angažovao Kurjaka kao izvršioca, dok je Inženjer trebalo da bude zamenski pucač, ukoliko Kurjak omaši metu. Nakon što je pronašao plaćenike, u porukama obaveštavaju Darka Šarića "da će gledati da Joksoviću pomognu da ode na dug put". Kad je Vučinić Pljevljaku javio za odlaganje manifestacije, Šarić mu je odgovorio: "Šteta, dobro, nešto će da naleti."

Foto: Privatna arhiva

NebojšaJoksović je bio Šarićev prijatelj od detinjstva

Pljevljak je potom promenio plan i premestio ubistvo u Beograd, te izdao naređenje advokatu Lazareviću da "vodi računa o svemu". Likvidacija je navodno trebalo da bude obavljena u blizini stana u kome Joksović živi.

Milion evra za likvidaciju 

- Na Joksovića je navodno trebalo da pucaju dok ruča u jednom restoranu. Šarić obaveštava advokata da će dati milion evra onome ko ubije Joksovića. Lazarević je tada, prema optužbi, angažovao izvesnog Alena, pa saopštio Šariću da imaju štek stanove, vozila, rute kojima može da se beži, ali da imaju - loš snajper – navedeno je u optužnici.

Foto: Printscreen

Ovim snajperom su planirali da ubiju Joksu

- Treba nam snajper dometa od 200 metara, a ovaj naš je slab - navodno je rekao Lazarević u presretnutoj komunikaciji, na šta je od Šarića dobio odgovor da će poslati tri snajperske puške, te da oni izaberu koji im je najbolji - otkrio je izvor uz opasku da je reč o "bicikl snajperu s prigušivačem".

Prema optužnici, snajper za likvidaciju Joksovića koštao je 4.000 evra, a u opticaju je bio još jedan od 5.000 evra,ali su od njega odustali.

Osim Šarića, Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv 15-oro okrivljenih lica: advokata Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Uroša Radovanovića (Uroš Mišić, koji je menjao prezime), Milana Vučinića, Arsa Šarića i Duška Šarića, saopšteno je iz tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija