• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J. - B. S.

18.02.2023

07:00

NI REČ NISAM IZUSTILA, PSI SU VEĆ KRENULI NA MENE! Tamari stafordi unakazili lice: Oborili su me na zemlju i krenuli da kidišu...

Informer

Vesti

NI REČ NISAM IZUSTILA, PSI SU VEĆ KRENULI NA MENE! Tamari stafordi unakazili lice: Oborili su me na zemlju i krenuli da kidišu...

Podeli vest

K. D. i M. J. iz Bora uhapšeni su jer su opasne pse nahuškali na Tamaru Novaković samo zato što ih je opomenula da ne smeju da ih šetaju bez povoca i korpe.

Dva staforda u pratnji svojih vlasnika K. D. (24) i M. J. (40) napali su nasred ulice Tamaru Novaković (37) iz Bora. Psi su, pušteni sa povoca, ženu razvlačili po zemlji i unakazili joj lice. Sve se dogodilo u četvrtak uveče u Homoljskoj ulici kada je Tamara čula lavež i izašla na ulicu.

Kada je videla da stafordi šetaju slobodno, upozorila je njihove vlasnike da u tom delu grada ima mnogo dece i drugih pasa i da tako opasni psi ne smeju da šetaju bez povoca i korpe. Nakon toga stafordi su je napali.

Novakovićeva je sa povredama glave zbrinuta u opštoj bolnici u Boru, a K. D. i M. J. su uhapšeni i određen im je pritvor do 48 sati.

- U četvrtak oko 18 sati čula sam lavež svojih pasa u dvorištu. Suprug je bio napolju. Upitala sam ga zašto naši psi toliko laju, a on mi je odgovorio da su neki ljudi na stadionu preko puta kuće pustili staforde ili pitbulove sa povoca i da su se naši zato uznemirili - priča Tamara.

Foto: printscreen

Stravičan prizor

Kako je dalje navela, znajući da otprilike u to vreme deca iz komšiluka kreću svojim kućama, kao i da tada sva omladina ide na stadion, krenula je da vlasnike zamoli da vežu svoje pse kako ne bi došlo do nekog incidenta. Dodaje da nije uspela ni reč da kaže, a psi su je već napali, oborili na zemlju i krenuli da je ujedaju.

- Ni reč nisam izustila, psi su već krenuli na mene. Oborili su me na zemlju i krenuli da kidišu i ujedaju me po glavi, na kojoj imam ujedne rane, od kojih su dve morale da se ušiju. Jedna je na temenu, a druga na arkadi. Druge rane su ostale otvorene jer se ujedne rane inače ne ušivaju, osim ako nisu velike - ispričala je Tamara, koja je na svom Fejsbuk nalogu objavila i fotografije svog unakaženog lica oblivenog krvlju.

Na svu sreću, kako je navela, njena majka je izašla iz kuće, čula povike u pomoć i dotrčala je zajedno sa suprugom.

- Vlasnici su konačno uspeli nekako da savladaju pse i otrgnu ih od mene. To mi je posle mama rekla, jer se tog dela i ne sećam najbolje - kaže Novakovićeva.

Bežali od policije

Uspela je nekako da pozove policiju.

- Dotična vlasnica staforda sve vreme me je molila da ne zovem policiju i u krvavo lice mi nabijala telefon sa slikama na kojima se vidi kako psi spavaju sa decom u krevetu - kaže Tamara i dodaje da je "drugi vlasnik rešio da krene na njenog muža".

- Nakon što su shvatili da će policija uskoro doći, počeli su da beže, ali su policajci, na svu sreću, bili brži od njih. Koliko god nakaradno zvučalo, i sada posle svega, posle traume koju sam doživela, i ovog puta ću reći da psi nisu krivi, već nesavesni vlasnici - poručuje Tamara i dodaje:

- Nadam se da će tužilaštvo uraditi sve po službenoj dužnosti, a ja ću vlasnike, ako treba, goniti po privatnoj tužbi i do sudnjega dana ako treba, da makar jednom pravda bude zadovoljena, a da nesavesni vlasnici debelo odgovaraju za ovo! I koliko god glupo zvučalo, drago mi je što sam žrtva bila ja, a ne moja ili deca mojih komšija.

Preti im od šest meseci do pet godina zatvora

Organi lokalne samouprave određuju način držanja životinja i način izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine. U skladu sa tim, komunalna inspekcija kontroliše i propisuje sankcije za nesavesne vlasnike pasa. Ukoliko se ne poštuju odredbe koje je donela lokalna samouprava, nesavesni vlasnik kućnog ljubimca može biti kažnjen u iznosu od 5.000 dinara do 50.000 dinara. S obzirom na to da se vlasnici pasa u ovom konkretnom slučaju terete i za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, njima preti i zatvorska kazna.

- Ovde se radi o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti i u ovom konkretnom slučaju kazna bi mogla da bude od šest meseci do pet godina zatvora - navodi za Informer advokat Gvozden Grgur.

Vlasnici uhapšeni

Policija u Boru potvrdila je da su uhapšeni K. D. (1999) i M. J. (1983) iz ovog grada, zbog sumnje da su izvršili krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

- Oni se sumnjiče da su na terenu za male sportove u Homoljskoj ulici pustili dva psa bez povoca i zaštitne korpe, koji su napali tridesetsedmogodišnju ženu i više puta je ujeli po glavi i telu - naveli su iz MUP-a.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirkas

pre 1 godinu

Staford nema to ludilo da napadne iz cista mira, il je se derala ili je krenula direktno ka njima.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija