• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rtcg.me

20.02.2023

13:51

GRČKA POLICIJA RASVETLJAVA UBISTVO DVOJICE "ŠKALJARACA"?! Za ubistvo Alana Kožara i Damira Hadžića na KRFU PLAĆENO 1,4 MILIONA EVRA

Vesti

GRČKA POLICIJA RASVETLJAVA UBISTVO DVOJICE "ŠKALJARACA"?! Za ubistvo Alana Kožara i Damira Hadžića na KRFU PLAĆENO 1,4 MILIONA EVRA

Podeli vest

Grčka policija blizu je rasvetljavanja dvostrukog ubistva na Krfu u julu 2020. godine, kada su stradali pripadnici „škaljarskog klana“ Alan Kožar i Damir Hadžić, preneo je portal „news247.gr“.

Kako su nakon ubistva objavili mediji, na licu mesta nađeno je 29 čaura, a obojica muškaraca pogođena su sa po najmanje deset metaka – u grudi, vrat, ruke i noge.

Prema pisanju „news247.gr“, crnogorski klanovi – „kavački“ i „škalajrski“ su u otvorenom ratu, a u Grčkoj su u okviru sukoba stradali Kožar i Hadžić na Krfu, odnosno Stevan Stamatović i Igor Dedović u Atini.

„Istražitelji su blizu razrešenja misterije dvostrukog napada mafije, u kome su stradali Alan Kožar i Damir Hadžić u julu 2020. godine, u vili iznajmljenoj na Krfu. Plan ubistva je navodno koštao 1,4 miliona evra“, piše u tekstu.

Foto: Privatna arhiva

Damir Hadžić i Alan Kožar su ubijeni u luksuznoj vili

Navodi se da rat počinje 2013. godine, kada je u Španiji zaplenjena pošiljka od 200 kilograma kokaina.

Izgubljeni teret je otvorio rat unutar takozvane mafije Kotora, malog crnogorskog grada na obali Jadranskog mora, toliko lepog da je na Uneskovoj listi svetske baštine.

Lokalna mafija se podijelila na dve frakcije, „škaljarski“ i „kavački“, navedeno je u tekstu.

„Od tada je bilo na desetine ubistava, bombaških napada, pa čak i eksplozija na grobljima između dve strane, prvo u Crnoj Gori, a kasnije u Srbiji, Austriji i Grčkoj. No, 29. decembra 2022. godine, tužilaštvo Crne Gore oglasilo se neočekivanim saopštenjem. Deset osoba je u centru istrage o ubistvu Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. godine na Krfu“, piše portal „news247.gr“. „

Kako se tvrdi, dve žrtve su bili članovi „škaljarskog klana“.

Među osumnjičenima su i vođe „kavčana“, kao i dvojica bivših pripadnika crnogorskih tajnih službi“, rekao je za ovaj portal Saša Đorđević, koordinator Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

„Žrtve obično koriste lažne pasoše za boravak u Grčkoj, a njihova komunikacija preko šifrovane aplikacije Skaj je ključni element za organe gonjenja“, kazao je Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija