• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dan.rs

07.03.2023

11:57

ZVICEROV POLICAJAC NUDI ZA SLOBODU 7, 6 MILIONA EVRA! Petar Lazović daje još MILION EVRA, KONAČNU ODLUKU DONOSI SUD

printscreen

Vesti

ZVICEROV POLICAJAC NUDI ZA SLOBODU 7, 6 MILIONA EVRA! Petar Lazović daje još MILION EVRA, KONAČNU ODLUKU DONOSI SUD

Podeli vest

Odbrana službenika ANB- a Petra Lazovića predala je danas podgoričkom Višem sudu dokaze o jemstvu i o tome da on nije bio u bekstvu.

Podsećamo, Ustavni sud Crne Gore prihvatio je dve žalbe službenika Agencije za nacionalnu bezbednostot (ANB) Petra Lazovića, koje se odnose na odluku prvostepenih i drugostepenih sudova na jemstvo i na odluku o pritvoru.

Pred podgoričkim Višim sudom ponovo je na osnovu toga danas razmatrano jemstvo za Lazovića. 

Na postojeću ponuđenu garanciju, odbrana je dodala 1.348.100 evra, tako da jemstvo sada iznosi 7,633.400 evra. 

Odbrana je danas sudu predočila da je interesantno to da je istraga u ovom predmetu pokrenuta nakon pisanja portal Libertas, a ne na osnovu operativnih podataka istrage. 

Foto: printscreen Libertas press

Petar Lazović je uhapšen u julu prošle godine

- Predali smo dokumenta, dokaze za jemstvo kao i za to da Petar Lazović nikad nije bežao - kazao je advokat Nikola Martinović. 

Advokat je dodao da je Petar Lazović iz medija saznao za sve i da baš zbog toga nije išao ni do sela, jer je čekao da ga policija pozove. Time odbrana negira navode o bekstvu. 

Podsećamo, 24. februara održana je kontrola optužnice u predmetu u kojem je optužen i Petar Lazović. On je tada kazao da je svoj posao obavljao časno i u skladu sa zakonom, više puta rizikujući svoj život. On je ukazao i na to da ga SDT optužnicom povezuje sa "kavačkim" klanom čije je pripadnike najviše od svih drugih kriminalnih grupa hapsio i radio na istragama protiv njih.

Petar Lazović, koji je uhapšen u julu, osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. 

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je usleedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i "SKY" komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa "kavčanima" učestvovao Petar Lazović. On je pred tužiocem negirao te optužbe.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija