• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. A.

10.03.2023

11:51

UČESTVOVAO U ULIČNOJ TRCI, UBIO BEBU, A DOBIO SAMO TRI GODINE ZATVORA! Skandalozna presuda Osnovnog suda u Zaječaru

printscreen

Vesti

UČESTVOVAO U ULIČNOJ TRCI, UBIO BEBU, A DOBIO SAMO TRI GODINE ZATVORA! Skandalozna presuda Osnovnog suda u Zaječaru

Podeli vest

Mladić D. Đ. (26) iz Negotina osuđen je na tri godine zatvora jer je u martu 2020. na putu Zaječar - Negotin, učestvujući u uličnoj trci izazvao stravičan udes u kom je poginula osmomesečna beba Igor Stanojević.

Osnovni sud u Zaječaru je bahatom D. Đ. osim zatvorske kazne, izrekao i zabranu vožnje vozilima B kategorije u periodu od pet godina, što će početi da važi nakon što osuđeni mladić odsluži robiju.

Inače, za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta se teretio D. Đ., predviđena je maksimalna kazna do osam godina zatvora, ali sud je odlučio da mu izrekne skoro minimalnu kaznu.

Kako je utvrđeno istragom, strašna tragedija dogodila se 29. marta 2020. kod mesta Salaš. Kobnog dana D. Đ. se trkao automobilima sa prijateljem M. M. (37). Jureći brzinom od 120 kilometara na sat na lokalnom putu, M. M. je obišao "pežo 106", u kom je bila tročlana porodica, a D. Đ. se otpozadi zakucao u taj auto i maltene ga razneo usled stravičnog udarca. U "pežou 106" poginula je beba, koja je bila u posebnom sedištu za decu na zadnjem sedištu.

Foto: Informer

Mesto saobraćajne nesreće

Otac nastradale bebe, Nenad Stanojević, pojasnio je tokom istrage da je bio za volanom "pežoa" i da su njegova supruga Ivana i beba bili na zadnjem sedištu propisno vezani. Nenad je kazao da je u retrovizoru video dva automobila koji ga velikom brzinom sustižu, jedan ga je pretekao, a drugi se zakucao u zadnji deo njegovog "pežoa".

- Izašao sam iz auta, otvorio zadnja vrata i uzeo Igora iz sedišta. Dok sam ga držao u naručju disao je. Supruga, iako povređena, uspela je da izađe iz kola. Zaustavio sam prvi auto koji je naišao i odvezli smo se u bolnicu. Moj sin je disao i kad smo stigli u bolnicu, ali sve tiše... Ubrzo su nam saopštili da smo izgubili našu bebicu - ispričao je tada neutešni otac.

Foto: Privatna arhiva

Otac i majka sa nastradalim Igorom

Što se tiče bahatih vozača, analizom krvi utvrđeno je da je M. M. prilikom kobnog udesa bio pod uticajem amfetamina, dok je D. Đ. bio 'čist'. Najpre su se obojica teretili da su izazvali tragediju, ali Osnovni sud u Zaječaru je u međuvremenu drugooptuženog M. M. oslobodio svake odgovorsnosti za udes.

Majka stradale bebe izgubila i roditelje i brata 2018.

Da tragedija bude veća, majka nastradale bebe, Ivana Stanojević, je na istoj deonici puta, skoro na istom mestu, samo dve godine pre nego što je ostala bez sina jedinca, u još jednom stravičnom udesu izgubila i roditelje, oca Zorana (55), majku Dragicu (47) i rođenog brata Ivana (28).




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Coyote Nervosius

pre 1 godinu

Kako može biti drugi oslobođen, kada je učestvovao u trci, a samim tim delovanjem je došlo do nesreće ??

Vla

pre 1 godinu

Ako nece süd da ga osudi sta ceka otac ubijene bebe, 8 godina je donekle kazna koja bi ublazila Bol, ovako presudi Mu covece

Vla

pre 1 godinu

Ako nece süd da ga osudi sta ceka otac ubijene bebe, 8 godina je donekle kazna koja bi ublazila Bol, ovako presudi Mu covece

Tane

pre 1 godinu

Ovaj lik definitivno treba da se razvede (ako vec i nije) posle svega od ove zene, jos dok je i on sam ziv. Ocigledno je ona ili njena familija proklet

Dragana

pre 1 godinu

Bice pravde na zemlji, ali sudija biti nece.

Nakaradni zalon

pre 1 godinu

Jedini nacin da se ove stvari stave pod kontrolu je da je nasilnicka voznja izuzeta od saobracajne nesrece sa smrtnim ishodom i da se vodi kao ubistvo iz nehata. U suprotnom sve slicno ovome podlegace pod malsimalnih 8 godina za smrtni ishod u saobracajnoj nesreci sto niko nikad nije dobio kao maksimum

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija