• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2023

07:00

UBIO ESKOBARA DA NAMIRI DUG? Otkrivamo detalje mafijaške likvidacije u Rušnju, ANGAŽOVAO DRUGA IZ ZATVORA DA MU POMOGNE

Zoran Sinko

Vesti

UBIO ESKOBARA DA NAMIRI DUG? Otkrivamo detalje mafijaške likvidacije u Rušnju, ANGAŽOVAO DRUGA IZ ZATVORA DA MU POMOGNE

Podeli vest

Luka V. (26), Stefan Z. (28) i njegova maloletna devojka (17) uhapšeni su zbog sumnje da su na benzinskoj pumpi u Rušnju ubili Nikšićanina Ranka Radoševića Eskobara (54). Luka je navodno ubio Eskobara kako bi namirio dug!

Naime, Luka V. iz Kraljeva, Stefan Z.iz Lebana i njegova maloletna devojka (17),uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su dva dana ranije na benzinskoj pumpi u Rušnju ubili Nikšićanina Ranka Radoševića Eskobara (54)!

Foto: Zoran Sinko

 

Luka je, kako saznaje Informer, pristao da ubije Eskobara kako bi namirio dug jednom kriminalcu bliskom "kavačkom klanu". Zatim je pozvao u pomoć prijatelja Stefana, kog je ranije upoznao u zatvoru, i obećao mu veću sumu novca ako mu pomogne u ubistvu.

Stefan je pristao i u ceo "posao" uvukao i naivnu devojku, ali su prilikom likvidacije napravili niz grešaka i sve troje su uhapšeni za samo 48 sati u "štek" stanu na Novom Beogradu.

Glumio kupca

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Luka je duže vreme bio u strahu i pod pritiskom jer je dugovao veću sumu novca jednom opasnom kriminalcu, bliskom "kavačkom klanu".

- Luki je taj kriminalac ponudio da ubije Radoševića i da tako namiri dug, a obećan mu je i dodatni keš ako angažuje nekog da mu pomogne. Luka se odmah setio Stefana, s kojim je ranije godinu dana proveo u zatvoru, i pitao ga da li bi učestvovao u likvidaciji. Ovaj je odmah pristao - rekao je naš izvor.

Luka i Stefan tada nisu znali kako izgleda Eskobar, samo su bili obavešteni da ovaj drži auto-plac u Rušnju, gde prodaje skupe automobile, i dobili su njegov broj telefona.


- Stefan je kontaktirao sa Radoševićem glumeći kupca i rekao mu da je zainteresovan da kupi auto za oko 30.000 evra. Dva dana pre ubistva, u utorak, Stefan i njegova devojka su se našli sa Radoševićem na benzinskoj pumpi "Knez petrol" u Rušnju, gde je ovaj često svraćao na kafu, navodno da bi pogledali jedan auto, ali zapravo su hteli da upoznaju Eskobara i da izvide teren. Dan kasnije, u sredu, Stefan je javio Radoševiću da je razmislio i da je odlučio da kupi auto, pa su se dogovorili da se nađu u četvrtak u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju kako bi mu doneo pare - rekao je naš izvor i dodao:

Foto: MUP Srbije

Zapaljen automobil 

- Ne sluteći zamku, Ranko je u četvrtak nešto pre 11 sati došao u kafić, u dogovoreno vreme. Međutim, Stefan i Luka su tamo došli sa hirurškim maskama na licu i kapuljačama. Čim su ušli u lokal, Stefan je zapucao u Eskobara, ispalivši mu pet metaka u grudi i dva u glavu, a zatim je s Lukom izašao iz lokala i otrčao do "golfa 4", koji su prethodno parkirali u blizini pumpe. Potom su se odvezli do Petlovog brda, gde su auto polili benzinom i zapalili ga, a onda su taksijem otišli do "štek" stana na Novom Beogradu.

Foto: Zoran Sinko

Uviđaj nakon ubistva


Prema rečima našeg izvora, Luka, Stefan i njegova devojka su se primirili u tom stanu i nisu nigde izlazili, samo su obavestili nalogodavca da je posao obavljen.

Međutim, nisu znali da su tokom likvidacije napravili niz grešaka, što su iskusni inspektori iskoristili i brzo im ušli u trag.

Naime, kako je Informer ranije pisao, prva i najveća greška jeste to što je jednom od njih dok su bežali iz kafića na benzinskoj pumpi, spala maska s lica, što su snimile nadzorne kamere.

Ministar Gašić čestitao policajcima

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je policajcima na brzom i efikasnom rasvetljavanju ubistva Ranka Radoševića.
- Nastavljamo nepokolebljivu borbu protiv svih vidova kriminala. Svako ko se bavi nečašću i kriminalom mora da zna da pred srpskom policijom neće biti zaštićen, da su srpski policajci obučeni i spremni da u najkraćem roku počinioce krivičnih dela privedu pravdi. Kriminal na našim ulicama nije dobrodošao i nema zaštićenih - istakao je Gašić.

Drugo, nisu dobro zapalili "golf 4" karavan, kojim su bežali, pa je samo delimično izgoreo i u vozilu su ostali brojni biološki tragovi osumnjičenih. Treće, policija je našla očevica koji je ubicama video lica dok su palili auto. Konačno, svaki njihov korak, od trenutka ubistva, pa i tokom bekstva, snimile su nadzorne kamere, pa je brzo otkriveno u kojoj se zgradi kriju.

- Osumnjičeni su prilikom upada policajaca u stan bili iznenađeni i šokirani, nisu ni stigli da reaguju, iako su bili naoružani. Samo je maloletna Stefanova devojka najpre počela da histeriše, a onda je briznula u plač. U stanu je prilikom pretresa nađen i pištolj kojim je ubijen Radošević - rekao je naš izvor.

 

Žrtva rata klanova?

Podsetimo, Ranko je detinjstvo proveo u Nikšiću, ali je poslednjih tridesetak godina živeo na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Kriminalnu karijeru počeo je još kao član "bežanijske grupe" Gorana Mijatovića Mite, koji je raznet u eksploziji auto-bombe u oktobru 2006.godine.

Foto: Zoran Sinko

 

Radoševića su potom bezbednosne službe Crne Gore i Srbije označile kao jednog od vođa "nikšićko-kvartaškog" klana, koji je blisko sarađivao sa kotorskim "škaljarskim klanom" u švercu velikih količina droge iz Južne Amerike u Evropu.

Radoševićevi poznanici, međutim, tvrde da je on napustio kriminalne poslove i u poslednje vreme je, kako kažu, držao auto-plac u Rušnju, u blizini mesta gde je ubijen, i trgovao je skupim vozilima.

Tačan motiv njegovog ubistva utvrdiće se istragom, ali sumnja se da je Eskobar samo jedna u nizu žrtava krvavog rata između "kavačkog" i "škaljarskog" klana.  

Nije imao obezbeđenje, ali bio je oprezan

Ranko Radošević Eskobar nije imao obezbeđenje, ali to ne znači da nije bio oprezan, pošto je, kako je utvrđeno istragom, obilazio samo nekoliko mesta za koja je procenio da mu bezbednost tamo nije ugrožena. Redovno je posećivao samo kafić na benzinskoj pumpi u Rušnju jer je ceo objekat pokriven video-nadzorom i tamo uvek ima dosta ljudi, kao i još dva hotela u Beogradu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17