• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2023

14:14

NASTAVLJA SE SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI VELJKA BELIVUKA! Optuženi pripadnici klana stigli u sud u Ustaničkoj

ATA Images, Foto: Dejan Živančević

Vesti

NASTAVLJA SE SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI VELJKA BELIVUKA! Optuženi pripadnici klana stigli u sud u Ustaničkoj

Podeli vest

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u postupku protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je za sada optužen za sedam ubistava počinjenih u Srbiji, danas bi trebalo da nastavi sa svedočenjem pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Suđenje se nastavlja u 14.30 sati, a prvi konvoj optuženih pripadnika krominalne grupe Veljka Belivuka, koji borave u Centralnom zatvoru stigao je u Specijalni sud u Ustaničkoj ulici.

Kako smo ranije objavili, Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u postupku protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je za sada optužen za sedam ubistava počinjenih u Srbiji, danas bi trebalo da nastavi sa svedočenjem pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Foto: Tanjug

 

On je na kraju svog izlaganja u februaru najavio da će u nastavku suđenja "govoriti o krivičnim delima koja nisu na optužnici".

- Najznačajniji deo njegovog svedočenja mogao bi da se odnosi na ubistvo visokopozicioniranih škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. na grčkom ostrvu Krf. On je tokom davanja iskaza u Tužilaštvu za organizovani kriminal nagovestio da zna ko je izvršilac tog zločina - otkriva izvor.

Foto: Novosti

 

Podsetimo, prvi svedok-saradnik koji je saslušan u sudskom postupku, Srđan Lalić, govorio je o ubistvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru u Atini, ali ne i o likvidaciji na Krfu. Međutim, Hrvatin je u svom ranijem iskazu u tužilaštvu izjavio da mu je izvršilac rekao da je treći svedok saradnik protiv Belivukovog klana, inače Miljkovićev kum Nikola Spasojević, bio zadužen za "logistiku".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robijaće Rošavi i pičkousti

pre 1 godinu

Sudiće se ovim babunima ponovo, kad dođe nova vlast, a Pičkousti i Rošavi završe u zatvoru.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija