• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.K.

15.03.2023

07:00

MENJAO SAM ISKAZE JER SU ME TUKLI PO GLAVI, sramna odbrana optuženog za masakr u Moravcu

Tanjug

Vesti

MENJAO SAM ISKAZE JER SU ME TUKLI PO GLAVI, sramna odbrana optuženog za masakr u Moravcu

Podeli vest

Nisam kriv za ubistvo mojih rođaka Đokića. Priznajem da sam menjao iskaze tokom istrage, ali to je zato što su me posle hapšenja policajci tukli po glavi, pa imam rupe u pamćenju!

Ovo je samo deo sramne odbrane Gorana Džonića (57) iz aleksinačkog sela Moravac, optuženog da je u noći između 26. i 27. septembra 2021. ubio i opljačkao brata od strica Gorana Đokića (57), njegovu ženu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25).

Klimav alibi

Džonić je juče doveden u Viši sud u Nišu u pratnji sudske straže. Nosio je naočare i neke papire u ruci i nijednim gestom nije pokazao da se kaje za jezivi zločin. Pred punom sudnicom je izjavio da nije kriv za smrt rođaka i negirao je svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu tokom prošle i pretprošle godine.

Naime, u iskazima datim neposredno nakon hapšenja, oktobra i novembra 2021, kao i u julu 2022, Džonić je kao ubice porodice Đokić označio braću Aleksandra i Kostadina Miloševića iz Moravca, poznate po nadimku Jojke. Međutim, na jučerašnjem glavnom pretresu Džonić je rekao da se ne seća tih iskaza i da braću Jojke ne poznaje i da ih nikada u životu nije video?!?

- Tog popodneva, 26. septembra 2021, bio sam na pecanju na obali Južne Morave sa prijateljem, a kada smo se vratili u selo, otišao sam u garažu, na placu, da popravljam neke mašine i tamo sam proveo celu narednu noć, što mi se, inače, često dešavalo. Ne znam u koliko sati sam izašao iz garaže, ali znam da sam na ulici, kada sam krenuo kući na spavanje, video kombi koji je obližnjem dragstoru isporučivao hleb, što znači da je bila zora - rekao je Džonić, i dodao:

- Ja se ne sećam svojih ranijih iskaza zato što su me policajci nakon hapšenja tri dana tukli po glavi, a i odranije sam imao zdravstvene tegobe zbog kojih sam prevremeno penzionisan. Ja ne umem da objasnim otkud moj DNK na novcu koji je pronađen u mojoj kući i na placu kod sina, kao ni to odakle moj i Lidijin DNK na pištolju "bereta" kojim su Đokići ubijeni. Ja mislim da mi je neko sve to podmetnuo!

Pozajmio pare od Đokića, pa ga ubio

Pred Višim sudom u Nišu juče su se kao svedoci pojavili majka ubijenog Gorana Đokića, Stojanka Đokić, kao i njegovi otac, brat i rođak. Stojanka je posvedočila da se ponašanje Gorana Džonića prema njihovoj porodici bitno promenilo mesec dana pre zločina.
- Ranije je stalno svraćao, ponekad bi i ručao s nama, bio je baš blizak s mojim Goranom. Međutim, odjednom je prestao da svraća i da nam se javlja - rekla je Stojanka, i dodala da je njen sin u više navrata pozajmljivao novac optuženom:
- Džonić nikada nije vratio mom sinu 10.000 evra, koje je pozajmio da bi završio kuću svom sinu Stefanu, kao ni 1.000 evra koje je pozajmio na Božić 2021.

Na pitanje sudije Mirka Draškovića zbog čega bi mu neko podmetnuo teško ubistvo, Džonić je rekao da se i "sam to pita već godinu i po dana".

- Ne znam ni ko, ni zašto bi neko to uradio. Sebe preispitujem i znam da sam uvek činio samo dobro. Nema kome nisam pomogao! Razmišljao sam da nije zbog toga što sam pet godina bio u komisiji za polaganje vozačkog ispita, pa sam nekog oborio. Ne znam... Nikada nisam bio u sukobu sa Đokićima i jesam pozajmljivao novac od njih ukoliko bi mi nešto zatrebalo jer mi je Goran bio kao "desna ruka" - kazao je Džonić.

Advokat Zoran Vitković, koji zastupa rođake ubijenih Đokića, napomenuo je po završetku jučerašnjeg ročišta da okrivljeni Džonić već treći put menja iskaz, pokušavajući da izbegne odgovornost za zločin.

Inače, u optužnici Višeg javnog tužilaštva piše da su Goran Đokić, vlasnik menjačnice u Aleksincu, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija nestali 26. septembra 2021. kada su se iz Moravca, gde su bili u poseti Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su tek 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac, dok je njihov "folksvagen pasat", koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od susedne Tešice.

Streljao ih i spalio

Optužnica tereti Džonića da je Đokiće kobne večeri zaustavio na putu, zamolivši ih da ga povezu, a kada je ušao na zadnje sedište auta, u njih je uperio pištolj i naterao ih da skrenu u atar sela, do obale Južne Morave. U optužnici se navodi da je okrivljeni ubio Đokića hicem u glavu dok se ovaj nalazio za volanom auta, a Gordanu i Lidiju je likvidirao sa po dva hica dok su bile izvan vozila.

Smatra se da je Džonić izrešetao rođake iz koristoljublja, jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađeno oko 40.000 evra, koji su najverovatnije ukradeni iz automobila Gorana Đokića. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija