• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

15.03.2023

22:35

Udruženje "Sveti Sava" poručuje nadležnima: Dajte nam policijsku stanicu prve kategorije

Printscreen Pink

Vesti

Udruženje "Sveti Sava" poručuje nadležnima: Dajte nam policijsku stanicu prve kategorije

Podeli vest

Posle deset godina zalaganja, srčane i hrabre borbe protiv narko dilera u Lazarevcu, tokom koje su ulice ove beogradske opštine u određenim periodima očistili od droge, članovi Udruženja „Sveti Sava", mole nadležne da im pomognu. Apeluju, kako kažu za „Politiku", da se Lazarevcu vrati policijska stanica prve kategorije.

To bi, objašnjavaju, značilo da bi u sklopu nje, postojalo posebno odeljenje za borbu protiv narkotika, a samim tim i veći broj specijalizovanih policajaca i inspektora koji bi se bavili suzbijanjem droga na ovoj teritoriji.
- Naša borba da Lazarevac ponovo dobije policijsku stanicu prve kategorije traje već nekoliko godina. Na sastancima Saveta za bezbednost iznosili smo argumentovane razloge za ovakav naš zahtev, a to je pre svega povećanje različitih vrsta droga na lazarevačkim ulicama. Svi predstavnici članova Saveta, jedinstveni su u stavu da bi veći broj specijalizovanih pripadnika MUP-a umnogome olakšao borbu protiv narko dilera u Lazarevcu. Međutim, od nadležnih dobijamo odgovore da to trenutno nije moguće zbog nedostatka sredstava, problema sa sistematizacijom radnih mesta.. Upozoravamo nadležne da je Lazarevac prepun kokaina - kažu u Udruženju „Sveti Sava" i navode da će narednih dana pokrenuti peticiju da se ovoj beogradskoj opštini vrati policijska stanica prvog reda.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje

 

Zbog povratka narko- dilera na lazarevačke ulice i povećanja broja onih koji drogu distribuiraju, Udruženje „Sveti Sava" najavilo je izdavanje četvrte „crne knjige". U knjizi će se, kao i u prethodne tri, naći fotografije i podaci o narko dilerima, vrsti droge koju distribuiraju i na kom mestu to rade.

- U četvrtoj "crnoj knjizi" naći će se imena petnaestak novih osoba koji rasturaju drogu po Lazarevcu i nekoliko onih koji su već poznati, ali do sada nisu procesuirani. Štampaće se i plakati kojima ćemo, kao i do sada, oblepiti Lazarevac kako bi mlade i njihove roditelje upozorili na opasnost koja im preti - kažu u Udruženju.

Kampanja "prepoznaj dilera"

Svesni opasnosti koja žiteljima Lazarevca svakodnevno preti, Udruženje "Sveti Sava" apeluje na nadležne da organizuje neprekidne kampanje tokom kojih bi se mladi, ali i njihovi roditelji, informisali kako da prepoznaju narko dilere i suprotstave im se.

Članovi Udruženja nisu se libili da javno pitaju nadređene zašto borba protiv pošasti zvana narkomanija nije onakva kakva bi trebalo da bude i ko je odgovoran što su se višestruko osuđivani prodavci droge, posle izdržane kazne, ponovo našli na ulicama ove prestonicke opštine. Na društvenim mrežama pozivali su da se pomogne najugroženijima. Predsednik udruženja, koji je zamolio da ga oslovljavamo sa Đovani, inače uspešan trener kik boksa, kaže da u svojim redovima već sada ima velike šampione koji su, osim za medalje, spremni da se bore i protiv droge i onih koji je prodaju.

- Lazarevac je mali grad u kojem ništa ne može da se sakrije, a što je još važnije, roditelji dece koja konzumiraju drogu ili su to radila, imaju bezgranično poverenje u nas. U početku naše borbe, narko-dileri su nam se odupirali na razne načine, pa čak i fizički. Veliki broj njih imao je "svoje" ljude u policiji. Odavno nam se više ne suprotstavljaju, ali ih ne potcenjujemo. U poslednje vreme je u lazarevačku policiju došlo nekoliko novih ljudi koji žele da se bore, koji podržavaju ono što radimo - kaže predsednik Udruženja "Sveti Sava" i naglašava da od građana širom Srbije dobijaju fotografije, video-snimke i podatke o onima koji se bave trgovinom narkoticima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suzana

pre 1 godinu

Kada bi "drzava" bila zainteresovana, droga bi bila pod kontrolom, ovako,ostace na raznoraznim molbama,zalbama,zeljama i pre svega teskim nesrecama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija