• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Tasić

Autor: S.T.

17.03.2023

13:41

ODLOŽENO SASLUŠANJE VASPITAČICE U VLADIČINOM HANU! Novi tužilac se upoznaje s predmetom?!

s.t.

Vesti

ODLOŽENO SASLUŠANJE VASPITAČICE U VLADIČINOM HANU! Novi tužilac se upoznaje s predmetom?!

Podeli vest

Saslušanje vaspitačice iz vrtića u Vladičinom Hanu u čijoj se grupi desila nesreća kada je dečak progutao žir, a potom preminuo od posledica gušenja, odloženo je za 7. april.

- Saslušanje je bilo zakazano za petak 17. mart, ali je iz tehničkih razloga odloženo - kažu iz tužilaštva.

Naime, tužiteljka koja je vodila ovaj slučaj, od nedavno je u Višem javnom tužilatvu u Vranju, te novom tužiocu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu treba vremena da se upozna sa predmetom.

Istraga u slučaju nesreće u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je dečak progutao žir i preminuo kasnije u bolnici, još uvek traje i prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva, sledeći korak je saslušanje osumnjičene vaspitačice.

Zbog krivičnog dela "napuštanje nemoćnog lica“, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, u vezi smrti dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice.

OJT će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

- Vaspitačica bi trebalo da bude saslušana 17. marta. Nakon postupka saslušanja osumnjičene sledi saslušanje svedoka, pa ako budu bilo potrebno uslediće i eventualna veštačenja - kaže Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodi u tom pravcu.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminuo je u Nišu nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir. Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija