• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tv pink

20.03.2023

16:56

PREŽIVELA JEZIVO PORODIČNO NASILJE U NIŠU! Suprug joj otrgao bolesno dete iz ruku, pa je 17 puta ubo nožem

printscreen

Vesti

PREŽIVELA JEZIVO PORODIČNO NASILJE U NIŠU! Suprug joj otrgao bolesno dete iz ruku, pa je 17 puta ubo nožem

Podeli vest

Katarina Mitić sa Kosova i Metohije imala je sreću da preživi stravično nasilje i čak 17 uboda nožem, a njena ispovest u jutarnjem programu "Pinka" nikoga nije ostavila ravnodušnim!

Nesrećna žena objasnila je da se udala kada je imala samo 17 godina, a bivši suprug je bio tri godine stariji od nje.

- Venčali smo se 2015. godine i bili u braku do 2019. godine. Maltretiranje je počelo od prvog dana kada smo počeli zajedno da živimo u Nišu - navela je Katrina Mitić rođena na Kosovu I metohiji. 

Foto: printscreen RTV Pink

Katarina Mitić, žrtva nasilnog muža

Prema njenim rečima prvu zajedničku šetnju sa bivšim suprugom pamtiće po prvom šamaru koji je od njega dobila i to samo zatoi što je pogledala prolaznika.

- To je bilo naše prvo jutro i prva šetnja u Nišu. Dečko je prolazio pored mene, a ja sam dobila šamar, samo zato što sam ga slučajno pogledala. Nakon toga, htela sam da krenem kući, ali mi nije dozvolio. Uhvatio me je za ruku i počeo da vuče ka pruzi koja vodi ka kući - objašnjava nesrećna Katarina i dodaje: 

- Plakala sam i vrištala, ali niko od prolaznika nije reagovao. Obećao je da će kući sve biti u redu i da on to nije uradio namerno. Krenula sam da pakujem stvari kod kuće, odmah posle tog udarca, dok me je on molio i govorio da će sve biti u redu. Govorio je da ne može bez mene, da će bez mene da se ubije, otimao mi je stvari iz ruke i vraćao u orman. Međutim, pored fizičkog, trpela sam i psihičko nasilje. Konstantno me je vređao. Nije radio, bio je neradnik, a živeli smo od plate njegovog oca - objasnila je Katarina.

Prema njenim rečima bivšeg supruga, sa kojim je kasnije dobila dvoje dece, je opominjala da treba da radi, kako bi obezbedili deci novac i egzistenciju.

- U međuvremenu, u Nišu se otovrila fabrika i kada sam želela da se zaposlim, već pri razgovoru mi je mahao rukom da prekinem, jer od tog posla nema ništa, iako sam već sutra imala zakazan razgovor. Branio mi je da radim. Kada sam izlazila da raširim veš ispred kuće, on je prvo izlazio da proveri da li nekoga ima ispred. Ukoliko je bilo komšija, nisam smela da širim veš, a sve kućne obaveze radila sam u njegovom prisusustvu, čak je preko prozora stavljao ćebe. Bio je patološki ljubomoran - istakla je žena i dodala da je pokušavala da ga napusti ali da to nije uspela.

Čak je kako je navela jednom pokušala da pobegne kod roditelja na Kososvo i Metohiju, ali je on pratio i zabranio da uđe u autobus.

Foto: printscreen RTV Pink

 

Ipak, jedno jutro pamtiće dok je živa. 

- Probudila sam muža u toku noći, jer nam se razbolelo mlađi sin. Počeo je da me vređa i govori nepovezano. Vikao je "ćuti, zatvori usta, ubiću te." Zgrabio je nož iz kuhinje, istrgao mi je dete iz ruku, bacio na pod i počeo nasumično da me ubada. Rukama sam štitila lice i glavu, a posle drugog uboda u grudi instiktivno sam pala na podu i pravila se mrtva. Sećam se da sam krvava ležala na podu i gledala kao sin od 11 meseci puzi ka meni, a stariji doziva  - objasnila je Katarina.

Njen suprug je nakon  toga šutnuo da proveri da li je živa a nkon toga pobegao je i vikao: "Ubio sam Kaću"

Njen život spasili su lekari u bolnici u Nišu. 

 

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija