• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2023

09:47

NENAD PERIŠ O POTRAZI NA DUNAVU: "To su trenuci kada je svaki sekund kao godina, treba se iskreno nadati"

printscreen

Vesti

NENAD PERIŠ O POTRAZI NA DUNAVU: "To su trenuci kada je svaki sekund kao godina, treba se iskreno nadati"

Podeli vest

Danas se nastavlja potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36) kojima je kod Ade Huje, na Dunavu potonuo čamac, nedaleko od mesta gde je pronađeno telo Mateja Periša. Njegov otac Nenad u ovim trenucima saoseća sa porodicama nestalih mladića.

Stravična nesreća dogodila se u subotu kada je potonuo čamac na kom su bila četiri prijatelja, jedan od njih Mane K. (37) uspeo je da ispliva, dok se ostalima izgubio trag u Dunavu.

Foto: printscreen

Potraga na Dunavu

Mane je u izjavi koju je dao policiji, navodno objasnio da je uspeo da ispliva zahvaljujući dasci sa stiroporom. 

Foto: printscreen

Uspeo da se spasi Mane K.

- On je objasnio da je duvao jak vetar. Da ih je jedan talas podigao, a potom drugi potopio. Uspeo je da dopliva do obale u Krnjači gde je ušao u kuću u kojoj je bila žena koja je obavestila policiju- rekao je ranije izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Ovaj slučaj, nažalost podsetio je na potragu za Matejom Periš koji je nestao u noći dočeka prošle Nove godine. Njegovo telo pronađeno je nekoliko meseci kasnije i to baš na Adi Huji nedaleko od mesta gde potonuo čamac sa prijateljima. 

Nenadu Perišu kako je rekao za beogradske medije ova stravična nesreća probudila je stare rane.

- Čuo sam strašnu vest. Saosećam se sa porodicom i prijateljima nestalih muškaraca. Zajedno sam sa njima u molitvama. Predstoji im vreme iščekivanja kada je svaka sekunda kao godina. Treba se iskreno nadati i verovati pozitivnom ishodu uprkos slutnjama koje odnose dah i san. Iskreno se molim Bogu za sretne vesti- rekao je za "Telegraf.rs" Nenad Periš, čovek koji se mesecima nadao da mu je sin živ.

Foto: Informer

Nenad Periš

Nesrećni otac danima je obilazio Savu i Dunav, sve dok jedan od mornara na brodu nije primetio telo kako pluta Dunavom na Adi Huji.

Obdukcijom je bilo utvrđeno da je reč o telu Mateja Periša, mladića koji je iz Hrvatske došao da u Beogradu dočeka Novu godinu. 

Podsetimo, za nestalim mladićima traga veliki broj pripadnika MUP, prijatelji i rođaci koji su uputili apel svima koji su u mogućnosti da se priključe potrazi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 1 godinu

Tela potopljenih momaka treba tražiti i do Smedereva. Dunav je svih ovih dana dosta brz i ima mnogo virova. Vodene struje su izuzetna sila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17