• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2023

10:57

UDARIO MLADIĆA I DEVOJKU NA PEŠAČKOM U BULEVARU! Muškarac preminuo na mestu nesreće, devojka povređena TUŽILAŠTVO TRAŽI OSAM GODINA ZATVORA

printscreen

Vesti

UDARIO MLADIĆA I DEVOJKU NA PEŠAČKOM U BULEVARU! Muškarac preminuo na mestu nesreće, devojka povređena TUŽILAŠTVO TRAŽI OSAM GODINA ZATVORA

Podeli vest

Tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.N. (23) koji je u automobilom na pešačkom prelazu u Bulevaru kralja Aleksandra udario mladića Mihajla L. (26) i njegovu devojku.

Naime, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.N. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa okrivljenog M.N. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, koje krivične sankcije su maksimalne predviđene sankcije za krivično delo koje je okrivljenom stavljeno na teret.

Foto: printscreen

 

"Optužnim predlogom okrivljenom M.N. je stavljeno na teret da se dana 07.12.2022. godine u Bulevaru kralja Aleksandra, u naselju gde je dozvoljena brzina 50 km/h, kretao brzinom od oko 122 km/h i vršio preticanje vozila preko neisprekidane uzdužne linije koristeći traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera, pri čemu na pešačkom prelazu brzinu vozila nije prilagodio tako da može bezbedno da propusti pešake koji su već stupili na pešački prelaz, te je naglo skrenuo udesno i vozilom kojim je upravljao udario pešake, oštećene M.L. i M.V.L. koji su kolovoz Bulevara kralja Aleksandra prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, usled čega je oštećeni M.L. zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta, a oštećena M.V.L. tešku telesnu povredu, saopštilo je tužilaštvo.

Okrivljeni M.N. je, kako navode, prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći da je morao naglo da skrene i da doda gas da ne bi udario pešaka koji je krenuo da prelazi kolovoz, pa kada je želeo da se vrati u svoju traku izgubio je kontrolu nad vozilom i osetio udarac.

Foto: Privatna arhiva

Mihajlo L.

"U toku postupka su ispitani svedok oštećena M.V.L. i dva svedoka očevica događaja, izvršeno je veštačenje tehničke ispravnosti motornog vozila, saobraćajno-tehničko veštačenje od strane komisije sudskih veštaka, kao i dva sudsko-medicinska veštačenja, za oštećene M.L. i M.V.L. a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi" navedeno je u saopštenju. 

Podsetimo, te kobne večeri u saobraćajnoj nesreći nastradao je pešak Mihajlo L. iz Čačka kada je na njega i devojku V. L. (24) naleteo "audi A3" za čijim je volanom bio M. N. (23)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Jadni ljudi....ali me interesuje sta bi sa Zeljka Mitrovica sincicem koji je isto ubio jadnu devojku? Ne videh da je lezao i dana u zatvoru... Da se razume, svakako sam za ostro kaznjavanje ovakvih likova koji su bezobrazni I bahati

AlexRa

pre 1 godinu

Osam godina?! Osam?! A napolju (slobodan da opet divlja za volanom) će biti već za tri...! Sramota! Sramota! Sramota!!! Elementarno nepoštovanje ljudskog života! Zgazio je ljude na pešačkom prelazu!!! Alooo, na pešačkom prelazu! Znam, jer živim tu, i svaki dan, kao i svi ostali pešaci, stavljam glavu u torbu zbog bahatih vozača, gledajući u kvadrat i po odvaljenog ćoška nove novcijate zgrade, od siline udara nakon 'sudara'...! Dokle breee?!!?!! ... I pitam se, pitam - čiji je Audi...!? Sramnooo!!! Tragično! Jadno...! Doći će do toga da ljudi uzimaju pravdu u svoje ruke, vratiće se krvna osveta u ovo ludo vreme, pa ćete se 'vatati za glavu i pitati zašto...!

Boki

pre 1 godinu

Sin Zeljka Mitrovica zgazio devojcicu,ubio na pešačkom, pobego sa mesta nesrece i dobio 11 meseci nanogice

Ratko

pre 1 godinu

Dozivotna Robija ,jedini nacin stati na put bahatim idiotima

Pera

pre 1 godinu

Nesreća za nesrećom svaki dan, vozači, nadobudni tatini sinovi voze i divljaju sa preko 120 Km/čas u Beogradu gde je limit 50 Km/čas. Ubijaju ljude, sakate ih, mrcvare ih a pravosudje ćuti. Kazne su previše blage. Kad će Vlada da se opameti i donese zakon da ovakve siledžije bez pitanja i bez sude idu u zatvor na najmanje 40 godina. Dali stvarno mora da se trpi siledžistvo na putevima i u gradu. Vidite da udes prave nenormalni ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija