• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Dan

10.04.2023

12:45 >> 12:49

"DOŠLI SMO DA ČESTITAMO I PROSLAVIMO ROĐENJE DETETA"! Procurio dokument o Belivuku i Zviceru!

Miloš Rafailović/Tanjug Rade Prelić

Vesti

"DOŠLI SMO DA ČESTITAMO I PROSLAVIMO ROĐENJE DETETA"! Procurio dokument o Belivuku i Zviceru!

Podeli vest

"Radoja Zvicera poznajemo desetak godina, došli smo da čestitamo i proslavimo rođenje njegovog deteta" .Ovim rečima su Veljko Belivuk i Marko Miljković samo 10 dana pre nego što su uhapšeni na aerodromu Nikola Tesla, objasnili svoj boravak u Crnoj Gori.

Naime, advokat Nikola Martinović je na konferenciji održanoj u petak u Podgorici, priložio dokument koji navodi da su sve partnerske službe i Interpol bili obavešteni o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnu Goru, u januaru 2021.

Martinović, koji je branilac uhapšenog policajca Petra Lazovića, koji se sumnjiči za saradnju sa kavačkim klanom i njegovim vođom Radojem Zvicerom, kazao je i da to nije bila privatna stvar i naglasio da su službe bile informisane o dolasku dve bezbednosno interesantne osobe.

- Ne može se govoriti da je pitanje boravka Belivuka i Miljkovića bila privatna stvar, već Interpolova. Imam dokument - naglasio je advokat, a preneo je podgorički Dan.

Foto: Tanjug/Rade Prelić/ printscreen

 

Prenosimo i navode iz ove službene beleške sastavljene 26. januara 2021. godine u odeljenju bezbednosti Kotor u stanici kriminalističke policije.

- Obaveštavamo Vas da su lica BELIVUK VELJKO i MILJKOVIĆ MARKO, državljani Republike Srbije, doputovali u Cmu Goru dana 17.01.2021. godine na GP Aerodrom Tivat sa avionom "Air Serbia" u 11:12 časova. Nakon dolaska smestili su se u stambeni objekat koji se nalazi u naselju Kavač, opština Kotor, vlasništvo ZVICER RADOJA zvanog Rele... Dana 18.01.2021. godine oko 14:00 časova gore navedena lica su prilikom izlaska iz objekta boravka kontrolisana i pozvana u prostorije Odeljenja bezbednosti Kotor radi prikupljanja obaveštenja. Nakon dolaska u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kotor, od istih su prikupljena obaveštenja na okolnosti njihovog dolaska i boravka na području Kotora. Belivuk Veljko i Miljković Marko su policijskim službenicima Odeljenja bezbednosti Kotor prilikom razgovora, saopštili da su u Kotoru došli kod Zvicer Radoja koga poznaju desetak godina, a kome su se prethodno dan ranije najavili da bi došli u Kotor. Kao razlog njihovog dolaska je čestitka i proslava rođenja deteta Zvicer Radoja, i naveli da će u Cmoj Gori, odnosno na području Kotora ostati još pet do šest dana. Navedeni srpski državljani su smešteni u naselju Kavač, opština Kotor kod Zvicer Radoja, a prema operativnim podacima isti ne koriste motorna vozila - navodi se u dokumentu koji je objavio Dan.

Podsetimo, Marko Miljković i Velko Belivuk tada su privedeni od strane policije u Crnoj Gori i zbog navodnog planiranja atentata na njih u ovoj državi, a uhapšeni su ubrzo po dolasku u Srbiju 4. fabruara 2021. godine.

Inače, poseta Belivuka i Miljkoviću Zviceru već dve godine je tema u crnogorskim medijima s pitanjem "Ko im je dozvolio da borave u Crnoj Gori s obzirom na njihovu reputaciju i činjenicu da su bezbednosno interesantne osobe".

Podsetimo, Belivuku i Miljkoviću se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog optužbi da su počinili sedam ubistava, a na suđenju se moglo čuti da su blisko sarađivali sa Radojem Zvicerom i njegovim kavačkim klanom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17