• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika.rs

14.04.2023

18:57

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ŠEFOVA KAVAČKOG KLANA! Dešifrovane poruke sa Skaja kojima su PLANIRALI UBISTVA ŠKALJARACA!

printscreen

Vesti

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ŠEFOVA KAVAČKOG KLANA! Dešifrovane poruke sa Skaja kojima su PLANIRALI UBISTVA ŠKALJARACA!

Podeli vest

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu od 20. januara, protiv kavačkog vođe Radoja Zvicera koji se nalazi u bekstvu i njegove kriminalne grupe, za planiranje likvidacija kasnije ubijenog vođe suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog bliskog saradnika Jovana Jovanovića.

Pored Zvicera, uz kojeg je i Milan Vujotić označen kao organizator grupe nalazi se i Slobodan Kašćelan, kao i još šesnaestorica "kavčana" od ranije poznatih policiji. Plan likvidacije istaknutih "škaljaraca" razotkriven je putem dešifrovanja tajnih poruka koje su razmenjivali preko Skaja.

- Otkriveno je da su Jovana Vukotića hteli da ubiju dok je boravio u Istražnom zatvoru u Spužu. Jovanovićevu likvidaciju su planirali da obave snajperom u maju 2020. godine dok je boravio u iznajmljenom stanu u Kotoru, pošto nisu uspeli da ga ubiju na sedmodnevnom i četrdesetodnevnom pomenu Igoru Dedoviću - navodi se između ostalog u crnogorskoj optužnici. 

Inače, Igor Dedović je likvidiran sa Stevanom Stamatovićem u Atini u januaru 2020. dok su u jednom restoranu večerali sa porodicama.  

Foto: printscreen

Radoje Zvicer i ubijeni Jovan Vukotić

U potvrđenoj optužnici se opisuje kako je više planova za likvidaciju Jovanovića propalo. 

- Zvicer je na Skaju 13. maja naredio da se Jovanović "mora raditi za sedam dana" i odredio je da ga ubiju Goran Vučković i Igor Terzić, dok je više njih odredio za pratnju kretanja mete i policije. Pucače su 19. maja omeli građani koji su se pojavili na mestu sa kojeg je trebalo da ispale smrtonosne hice, i pošto su sakrili oružje, uhapšeni su na putu kao štek stanu - piše tužilaštvo.

Prema optužbi, nezadovoljan razvojem situacije, Igor Božović kojeg je Jovanović četiri godine ranije, 2016. polio vrelim uljem u zatvoru u Spužu, odredio je nove pucače, ali je i njegov plan propao.  

Inače, prema zvaničnim informacija, Jovan Jovanović se vodi kao nestao od 2020. godine, dok je Jovan Vukotić ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu.

 

Uhapšeni i sestrići "kavčanina"

 

Sestrićima "kavčanina" Ratka Živkovića Zema, koji je već optužen sa Veljkom Belivkom, Markom Miljkovićem i Nebojšom Jankovićem za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića, braći Dejanu i Blagoju Gašiću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su saizvršioci. 

Prema navodima branioca, Gašići su i ranije saslušavani ovim povodom i jedan od njih je prebijen u policiji. Oni se sumnjiče za učešće u ubistvu i organizaciju grupe, a kuća u koju su namamljeni i ubijeni škaljarac Hodžić i njegov zet Spahić, prema navodima Libertasa, u vlasništvu je njihove majke, inače Živkovićeve sestre.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija