• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

25.04.2023

16:44

ZAPALIO SE AUTOBUS PUN MATURANATA U GRČKOJ! Đaci iz Niša panično izjurili napolje!

AP Photo/Yorgos Karahalis

Vesti

ZAPALIO SE AUTOBUS PUN MATURANATA U GRČKOJ! Đaci iz Niša panično izjurili napolje!

Podeli vest

Autobus koji je juče prevozio učenike četvrte godine Ekonomske škole u Nišu iz Grčke zapalio se na autoputu između Krfa i Soluna.

Roditelji dece tvrde da su deca bila sat vremena na autoputu nakon što se zapalila, najverovatnije, guma autobusa.

- Po povratku s ekskurzije sa maturanatima Ekonomske škole u Nišu oko 10 časova juče po našem vremenu na putu od Krfa ka Solunu zapalio se autobus pun đaka tako da su svi panično iskakali iz autobusa i spasavali se od ogromnog dima koji je kuljao iz autobusa nasred autoputa. Deca su brzo evakuisana i dobro su, ali zamalo da dođe do strašne nesreće. Bilo kako bilo, bitno je da su svi živi i zdravi ali sa uspomenama koje nikako nisu želeli da imaju sa ovog putovanja“, rekla je za Kurir majka jedne od učenica koja je putovala ovim autobusom.

U Grčku je otišlo stotinak đaka u dva autobusa, a prema izjavama svedoka, prva je dim i vatru videla devojčica iz drugog autobusa, koji je išao iza zapaljenog, dok đaci u zapaljenom autobusu nisu ništa videli, a ni osetili.

Navodno se taj autobus već pokvario na Krfu.
 

U agenciji VIP turs koja je organizovala putovanje kažu da autobus nije u njihovom vlasništvu nego su oni angažovali firmu za prevoz.

- Najbitnije je da nije bilo povređenih. Slažem se sa vama da je snimak zastrašujući, ali nije baš bilo tako strašno jer su deca na vreme izvedena na bezbedno stajalište na autoputu i za 45 minuta im je obezbeđen obilazak Soluna kao što je planirano. Vodič koji je bio sa njima nas je odmah obavestio šta se dogodilo i mi smo u rekordnom roku obezbedili autobus grčkog prevoznika da ih preveze do Soluna - rekao je za "Kurir" Slobodan Tarlać, direktor VIP tursa.

U policiji su nam kazali da je u četvrtak obavljen tehnički pregled autobusa, provera signalizacije i alkotest vozača.

- Što se tiče naše nadležnosti, to smo obavili i autobus je sa decom krenuo ispravan i na vreme - rekli su nam u policiji.

Kako nezvanično saznajemo, jedna majka je odvela svoju ćerku na pregled po dolasku u Niš noćas 25. aprila oko pola tri ujutru kada su stigli, a jer se malo nagutala dima.

Pokušali smo da kontaktiramo direktora Ekonomske škole oko 13,30 sati. rečeno nam je da će se javiti jer je na sastanku. Nije se javio novinaru Kurira.

U aprilu mesecu ovo je drugi put da su niški srednjoškolci imali incident na povratku s ekskurzije. Pre 11 dana, 16. aprila učenici Gimnazije "Svetozar Marković" su se vraćali iz Španije s ekskurzije kada je pozlilo vozaču te je autobus probio zaštitnu bankinu na autoputu Beograd Niš i srećom se zaustavio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija