• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infromer.rs/Pink.rs

05.05.2023

09:32

ISPRAVKA: Motiv napada u školi na Vračaru nije utvrđen i još uvek se ispituju okolnosti pod kojima se desio

printscreen

Vesti

ISPRAVKA: Motiv napada u školi na Vračaru nije utvrđen i još uvek se ispituju okolnosti pod kojima se desio

Podeli vest

Ovaj tekst je izmenjen nakon analize portala Raskrinkavanje.ba.

Analizom portala Raskrinkavanje.ba utvrđeno je da sadržaj na našem portalu Informer.rs vezan za navodni motiv masakra u školi na Vračaru predstavlja klikbejt i manipulisanje činjenicama.

Prvobitan naslov našeg članka "NA SPISKU ZA UBIJANJE BILA DECA BOLJA OD NJEGA! Kosta K. hteo da usmrti učenike koji su imali bolje ocene!" pogrešno navodi čitaoce da je utvrđen motiv zločina, a zapravo je baziran na izjavi sagovornice i predstavlja samo njenu opservaciju, a ne otkriven motiv zločina, jer zvanične potvrde motiva ovog stravičnog zločina nema i još uvek se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se napad dogodio. 

Portal Informer.rs se izvinjava svojim čitaocima jer je izjavu koja predstavlja opservaciju i mišljenje predstavio kao motiv napada na Vračaru, iako zvanične potvrde motiva nema, pa je naš sadržaj u navedenoj analizi ocenjen kao klikbejt i manipulisanje činjenicama.

Naslov članka je izmenjen, a tekst modifikovan i dopunjen u skladu sa analizom tako da u potpunosti odgovara utvrđenim činjenicama koje se navode u analizi.

Stravičan zločin koji se dogodio u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru nezapamćen je na ovim prostorima. Prema dostupnim informacijama maloletni učenik je usmrtio devet osoba u školi, a još jedno lice je preminulo od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja.

Foto: Informer

Policija pokazala spisak meta koji je Kosta K. sastavio pre zločina

Motiv i okolnosti napada se još uvek utvrđuju, tako da svaka tvrdnja o navodno motivu u "Ribnikaru" predstavlja lične opservacije pojedinaca i mišljenja koja nisu potvrđena jer zvanični izvori nisu dali ovakve informacije.

Član Saveta roditelja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Mina Zirojević izjavila je da se na sednicama Saveta roditelja nikada nije pričalo o maloletnom učeniku, koji je u sredu ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja u ovoj školi.

Navela je da prema onome što je mogla da čuje od đaka koji su poznavali dečaka da je njegovo ponašanje bilo takvo da ništa nije ukazivalo da se može desiti tragedija, ali da je primećeno da je bio kompetitivan te se nekada pomalo svađao sa decom koja su možda bila bolja od njega na nekom času.

- Sada se priča da je baš to razlog i da ga niko nije maltretirao iz te smene - rekla je Zirojević 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija