• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2023

20:00

"JA SAM NOVI FIRER, UJEDINIĆU SVET!" Kosta opsednut Hitlerom - Šokantni detalji iz istrage masovnog ubistva u Osnovnoj školi na Vračaru

Prinscreen

Vesti

"JA SAM NOVI FIRER, UJEDINIĆU SVET!" Kosta opsednut Hitlerom - Šokantni detalji iz istrage masovnog ubistva u Osnovnoj školi na Vračaru

Podeli vest

Masovni ubica Kosta K. (13) doktorima do detalja pričao o Gebelsu i njegovim "genijalnim" metodama, pomenuo čak i da su ga uvredili Jevreji. U prvom iskazu u policiji Kosta je sve priznao, a u bolnici tvrdi da je imao prekid filma i da se ne seća da je bilo koga ubio. Policija trenutno traga za dadiljom koja ga je odgajila, dok roditelji ističu da ga slabo poznaju.

Kosta K. (13), koji je prošle nedelje počinio masovno ubistvo u OŠ 'Vladislav Ribnikar' na Vračaru, opsednut je Adolfom Hitlerom! Dečak je lekarima na psihijatrijskoj klinici u kojoj je smešten posle hapšenja detaljno pričao o nacističkoj ideologiji, o Hitleru i 'genijalnim metodama i planovima' nacističkog šefa propagande Jozefa Gebelsa!?!

- Ja sam novi firer, ujediniću svet... - rekao je Kosta šokiranim doktorima, kojima je čak kazao i da su ga Jevreji strašno uvredili, ali nije umeo da objasni kako se to, kada i gde dogodilo!

Foto: Marko Đoković

Pravi se blesav

Kako saznajemo, prilikom pretresa stana u kome je živeo Kosta, u njegovoj sobi pronađena je nacistička literatura, brojne knjige i skripta. Roditelji, međutim, tvrde da o tome ne znaju ništa!?

- I otac i majka su u policiji i tužilaštvu rekli da nemaju pojma da je njihov sin opsednut Hitlerom i da je u svojoj sobi imao nacističku literaturu! To je vrlo malo verovatno, mada je činjenica da su oni malo vremena provodili sa sinom - kaže izvor Informera, koji napominje da je Kostu odgajila dadilja, za kojom nadležni još tragaju:

- Ta dadilja je Kostu čuvala od jedanaestog meseca, pa sve do pre neku godinu. Ona objektivno i najbolje poznaje dečaka-ubicu. Da bismo sve shvatili, jako je važno da i sa njom obavimo razgovor.

Pretraživao na internetu da li mu preti zatvor!


Kosta K. je uoči masakra na internetu pretraživao "kako jednim metkom probiti katanac", ali i "kakve su kazne za najteža krivična dela" i slično! To je još jedan dokaz da je Kosta pre zločina želeo da sazna da li je krivično odgovoran i da li će uopšte završiti u zatvoru. U njegovom mobilnom telefonu pronađeni su i snimci dva pištolja i "Molotovljevih koktela", koje je poneo u rancu kad je krenuo u krvavi pohod.

Foto: Informer.rs

Naš sagovornik otkriva i da je dadilja 2017. Kostu vodila kod logopeda, koji je tada primetio da dečak ima "krize svesti".

- Logoped je tada, dakle pre šest godina, predložio da Kosta ide kod psihijatra. Roditelji su ga potom odveli na jedan pregled, a lekari su predložili da se sa detetom nastave razgovori i da se vidi da li je potrebna kakva terapija. Međutim, otac i majka su odbili dalje lečenje. Naknadno su Kostu odveli kod jednog dečjeg psihijatra u privatnu ordinaciju i ovaj im je tada rekao da je sa detetom sve u redu... - prenosi izvor Informera koji je veoma dobro upućen u sve detalje ovog slučaja.

Prema njegovim rečima, dečak masovni ubica Kosta K. je hiperinteligentan i veoma manipulativan, a sve ukazuje da je zločin detaljno isplanirao, kao i "izlaznu strategiju".

Kriza svesti

Logoped kod koga je Kosta otišao 2017. uočio je da dečak ima 'krize svesti', roditelji ga odveli na samo jedan pregled i odbili dalje lečenje

 

- U prvim razgovorima nakon hapšenja, Kosta je u policiji priznao i detaljno opisao zločin. Nabrojao je koga je sve upucao, kome je pucao u grudi, kome u glavu, znao je i koliko je hitaca pogodilo 'pravo u metu', ali nakon što je prebačen u bolnicu, potpuno je promenio iskaz! Sada tvrdi da se ne seća ubijanja, da ima 'prekid filma' i tvrdi da se seća samo da je pozvao policiju! Čak sada priča i da ne zna da je bilo koga ubio!?! - prenosi naš sagovornik.

Na vratima: "Kosta, pi*ko, čekamo te"

Na vratima stana porodice Koste K. (13) na Vračaru neko je, najverovatnije skalpelom, urezao preteću poruku: "Kosta, pi*ko, čekamo te"! Komšije kažu da su prekjuče čule graju dece iz hodnika i da misle da je neko od Kostinih vršnjaka na njegovim vratima urezao uvrede i pretnje masovnom ubici.

- Od kada se dogodio taj zločin, osim novinara i policajaca, u zgradu su ulazila i deca iz okolnih osnovnih škola. Valjda slikaju vrata gde je Kosta živeo, pa to kače po društvenim mrežama - priča stanar ove zgrade.

Foto: Zoran Sinko

Kako saznajemo, Kosta K. je na dan zločina tražio od policajaca da ga odmah puste, jer on po zakonu ne može da odgovara!?

- U prvom razgovoru u policiji, pred psihologom i radnikom Centra za socijalni rad, nakon što je priznao i detaljno opisao zločin, Kosta je tražio da ga odmah puste kući! Rekao je da ima manje od 14 godina i da ne može da odgovara! Potom, kada je shvatio da neće biti tek tako pušten na slobodu, tražio je da mu odmah dovedu advokata. On je jako proračunat i manipulativan, tačno zna šta je uradio i bio je ubeđen da će se izvući bez bilo kakve kazne... - ističe izvor Informera.

Šta je kriza svesti?

Kriza svesti je, po rečima stručnjaka, trenutni gubitak svesti, koji se dešava kod obolelih od epilepsije, ali se najčešće dešava i kod dece predškolskog uzrasta i u adolescenciji, koji nemaju ovu bolest. Dete prvo oseti mučninu, vrtoglavicu, oblije ga hladan znoj i zamagli mu se pred očima, a onda privremeno izgubi svest. Čim dođe sebi, dete nije zbunjeno i pospano, zna gde se nalazi i odmah uspostavlja kontakt sa okolinom.

Spisak žrtava

Kosta je, inače, uoči krvavog pira uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir.

Foto: printscreen

Kosta K.

Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta je u sredu u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14). Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milica

pre 1 godinu

likvidirao je ????????????????!!! obratite paznju na reci !!!!!!! neduzna deca ne mogu da se likvidiraju !!!!!!!

zoran

pre 1 godinu

Odakle vam pravo da tako nešto pišete tokom istrage? Zašto radite ovakve svinjarije? Ko ste vi da sudite? ... napravili ste svinjac veliki

NikolaKrajinaLondon

pre 1 godinu

Zena sa drugom kosom i crnim naocalama koja je toliko pokusavala da odbrani roditelje od ubice , bi morala nakon ovih saznanja Ako su tacna, da se zapita i isprica za svoj postupak .

majka

pre 1 godinu

I da su roditelji potražili pomoć dobili bi veliko ništa. Godinama mi se sin "leči " u ustanovi za decu i omladinu. Maltretira sve ukućane i mene. Život nam je pakao . I ništa .Nisu sve psihičke bolesti iste.Niko ne može da ga hospitalizuje protiv njegove volje. Deca sa 16 godina imaju prava sama da odluče hoće li ili neće terapiju. Psihijatrijskim bolesnicima je dato na volju da sami odlučuju hoće li ili neće da se leče. Ne postoji prisilna hospitalizacija. Sve je prepušteno porodici pa dok izdrže.

MilosObilic1389

pre 1 godinu

"Posle kiše ne trebaju kabanice"...Nego OSTAVKE...SAMO MORALNI ČASNI LJUDI daju ostavke jer se osećaju odgovornim za propuste u radu...GNJIDE i ŠLJAM ne podnose ostavke...!

Maja

pre 1 godinu

Tuga i jad kako su roditelji zapostavili svoje dete,kolko ga nw poznaju niti ih on interesuje,samo jure karijeru..a ta dadilja kao da ga je usvojila,vise zna od njih..da se ne bave ni bolesnim detetom,a predlozili su da je za psihijatra ,ofgovarao im je odgovor drugog psijijatra da je sve ok i pustili da se bolest razvije dodjavola..i opet ga nisu nadgledali,gde su ti roditelji bili u njegovom zivotu???Cim pita kad ce napolje,on je lud,on zna sta je uradio.Dete je bilo za posmatranje,a nisu se bavili njim.Na zalost,srce me boli posledica njihovog hladnog odnisa je da je i on hladnokrvan ubica.Nista ga nisu naucili,ni ulagali u njega ono najvrednije,da bude covek.Svima je naneo bol,i dalje mi idu suze kada citam o jadnoj deci i njihovim roditeljima.Prvo sam ja roditelj,ne daj Boze nikom da ovo dozivi.Ne zelim nikom zlo,ali ovo dete ne sme izaci odande do kraja zivota.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija