• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.05.2023

23:38

OGLASIO SE LOVAČKI SAVEZ SRBIJE! Mladić koji je usmrtio devojku u Novom Sadu i izvršio samoubsitvo, je izbačen iz lovačkog udruženja

Printscreen, N.B.

Vesti

OGLASIO SE LOVAČKI SAVEZ SRBIJE! Mladić koji je usmrtio devojku u Novom Sadu i izvršio samoubsitvo, je izbačen iz lovačkog udruženja

Podeli vest

Vukašin R. (34) pucajući iz pištolja ubio je bivšu devojku Ivanu R. (27) a potom izvršio samoubistvo. Vukašin je navodno bio član lovačkog udruženja, a nakon prijave nasilja u porodici pre manje od mesec dana oduzete su mu puške za koje je imao dozvolu!

U toku večeri oglasio se "Lovački savez Srbije" koji navodi da je Vukašin izbačen iz lovačkog udruženja a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Foto: printscreen/Instagram, N.B.

Ubijena devojka Ivana R. i Vukašin R.

Poštovane građanke i građani Republike Srbije, 

Nakon nemilog događaja koji se desio u Novom Sadu i niza poluinformacija koje kruže medijima, moramo da istupimo u javnost. 

Mladić koji je usmrtio devojku načinio je to ilegalnim oružjem koje nije lovačko. Mladiću je oduzeto sve oružje nakon izricanja zabrane prilaska, nije bio legalni vlasnik oružja, pa ni vlasnik lovačkog oružja. Počinilac je izbačen iz lovačkog udruženja, samim tim, nije ni ispunjavao uslove za učešće u lovu. 

Isticanje u medijima da je bio lovac ima malicioznu nameru i tendenciju da naruši reputaciju lovaca Srbije. Nonsens isticanja ove činjenice jednak je isticanju činjenice da je neko vozač, fudbaler amater, filatelista itd.

Još jednom napominjemo da se ovaj zločin, kao ni prethodni zločini,nisu odvili uz učešće lovačkog oružja.

Foto: N.B.

Uviđaj nakon ubistva i samoubistva

Podsetimo, stravično ubistvo dogodilo se danas oko 16. 50 sati kada je Vukašin došao do salona lepote u Novom Sadu, pucao u izlog, ušao u lokal pucao u devojku, a potom sebi u glavu. 

Kako smo nezvanično saznali Vukašin je imao zabranu prilaska devojci, koja mu je bila izrečena 25. aprila, nakon prijave za nasilje u porodici i još uvek je bila na snazi. 

Nakon prijave, prema našim saznanjima Vukašinu je oduzeto oružje za koje je imao dozvolu. Pištolj kojim je izvršen zločin bio je u nelegalnom posedu ili je uzeo iz prodavnice oružja u kojoj je radio. To će biti utvrđeno istragom koja je u toku. 

Na društvenim mrežama Vukašin je često postavljao fotografije iz lova, ali i oružje koje je kako se sumnja koristio. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija