• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

14.05.2023

20:00

EKSKLUZIVNO! FOTOGRAFIJA ORUŽJA IZ KOG JE SEJANA SMRT U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Uroš je ovom puškom pobio osmoro mladih!

Informer

Vesti

EKSKLUZIVNO! FOTOGRAFIJA ORUŽJA IZ KOG JE SEJANA SMRT U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Uroš je ovom puškom pobio osmoro mladih!

Podeli vest

Policija je pronašla automatsku pušku iz koje je Uroš Blažić 4. maja pobio osmoro mladih u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca. Masovni ubica je, dok je bežao od policije, bacio oružje u duboku travu, pokušavajući da ga sakrije. Posle hapšenja je hteo da prevari inspektore, pa im je namerno pokazivao pogrešne lokacije na kojima je navodno odbacio automat.

Ipak, iskusni policajci su bili uporni u pretrazi terena i pronašli su pušku kojom je Uroš sejao smrt, čak kilometar dalje od mesta koje im je Uroš pokazivao!

Foto: printscreen

Puška kojom je Uroš Blažić počinio masovno ubistvo
Bombe, mina, pištolji...

Blažić je, inače, kako je pokazala istraga, nakon pokolja u Malom Orašju i Duboni "mercedesom" počeo da beži, ali se ubrzo zaglavio u blatu na poljskom putu ka Šepšinu. Tada je iz kola uzeo "kalašnjikov", dve bombe i pištolj, a ostavio je u autu dva prazna okvira za automatsku pušku, još jedan pištolj i kumulativnu minu.

Kokošinjac

Blažić se zadržao kod jednog kokošinjca kod Šepšina tvrdeći da je tamo odbacio 'kalašnjikov', ali policija ni tu nije mogla da ga nađe
Izvor iz istrage

 

- Dve bombe i pištolj je stavio u torbicu koju je poneo, a pušku je usput bacio, jer se, kako je kasnije priznao, plašio da će biti primećen dok nosi automat o ramenu. Potom je ukrao jedan auto, kojim se odvezao do naplatne rampe kod Malog Požarevca, gde je ostavio vozilo, i u njemu pištolj. U blizini je ugledao taksi, pa je utrčao u to vozilo i seo na zadnje sedište, ali je tek tad primetio da je u autu, pored vozača, i jedna trudnica. Taksisti je naredio da vozi, preteći mu bombom, pa je ubrzo zatim usput izbacio trudnicu iz kola i rekao vozaču da nastavi put ka Vinjištu kod Kragujevca, gde je Blažić narednog jutra, 5. maja, uhapšen, u kući svog dede po majci - objasnio je naš sagovornik.
Monstrumu je nakon hapšenja naređeno da pokaže gde je odbacio automatsku pušku, ali on je inspektorima u više navrata pokazivao pogrešna mesta, pravdajući se da je bio "mrak i da je bio pod stresom, jer je znao da ga policija juri.

- Blažić se tada najviše zadržao kod jednog kokošinjca kod Šepšina tvrdeći da je tamo odbacio "kalašnjikov", ali policija ni tu nije mogla da ga pronađe. Iskusni inspektori su, međutim, shvatili da ih Blažić namerno zavlači, pokušavajući da ih spreči da pronađu oružje kojim je počinjen masakr. Nakon detaljne rekonstrukcije Blažićevog kretanja policija je krenula u opsežno "češljanje" terena, što je urodilo plodom, pa je "kalašnjikov" sa jednim okvirom pronađen čak kilometar dalje od mesta koje im je pokazivao masovni ubica. U okviru je bilo nekoliko neispaljenih metaka i još jedan, koji je bio zaglavljen u cevi - ispričao je naš izvor.

 

Pucao bez povoda

Podsetimo, krvava drama započela je 4. maja oko 22.30 u Malom Orašju, gde se grupa mladih okupila oko logorske vatre u blizini lokalnog fudbalskog terena. Blažić im je prišao "mercedesom" i viknuo im: "Lezite, sad ću da vas pobijem." Neko od mladića iz grupe nije ozbiljno shvatio pretnju, pa se i našalio s Urošem i pozvao ga da im se pridruži na piću, ali ovaj je uperio automatsku pušku u njih i zasuo ih mecima.

Zaplenjen arsenal u Uroševoj vikendici

Policija je pretresom vikendice koju Uroš Blažić koristi u mestu Šepšin pronašla još i karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, kao i 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, četiri signalna metka i 25 komada karabinske municije. Takođe, odmah posle zločina, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, u vlasništvu Uroševog dede, gde se monstrum krio, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja. Naposletku je uhapšen i Urošev otac jer je i u kući u Duboni, gde živi, policija pronašla nekoliko pušaka, brut i gomilu municije.

 

U seriji rafala nastradali su Marko Mitrović (18), zatim Lazar Milovanović (20) i njegov rođak Aleksandar Milovanović (18), kao i Nemanja Stevanović (21) i mali Nikola M. (15). Još šestoro mladih je teško povređeno. Uroš je zatim "mercedesom" produžio u Dubonu, gde je naišao na četvoricu muškaraca kako popravljaju ogradu. Bez reči i ikakvog povoda potegao je pištolj i zapucao ka njima, pri čemu ih je sve teško ranio. Potom je opet seo u auto i 500 metara dalje video društvo koje se okupilo u dvorištu lokalne škole. Tada je opet uzeo automatsku pušku i ubio Dalibora Todorovića (25), zatim policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija