• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

20.05.2023

17:25

KOMŠIJU ZGAZIO TRAKTOROM, PRETIO MU MOTORKOM, UDARIO POLICAJCA! Ovo su samo neke od prijava protiv masovnog ubice Uroša Blažića

Zoran Sinko/printscreen

Vesti

KOMŠIJU ZGAZIO TRAKTOROM, PRETIO MU MOTORKOM, UDARIO POLICAJCA! Ovo su samo neke od prijava protiv masovnog ubice Uroša Blažića

Podeli vest

Protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić kaže da je protiv Uroša Blažića (21), koji je u Mladenovcu ubio osam, a ranio 14 osoba, pre tri godine podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice. Gašić je u Skupštini naveo da je protiv Blažića 31. maja 2020. godine podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Blažić je vozio motocikl, nije se zaustavio na znak policijskog službenika i istog udario motorom. Policijski službenik je zadobio povrede ramena i kuka. Prošao je dve patrole i treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gde je utvrđeno da se radi o maloletniku. U prisustvu oca, Radiše Blažića, uručen je poziv da se javi 1.6. 2020. licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu - naveo je Gašić.

Foto: Tanjug

 

Kako je dodao, po konsultaciji sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva, protiv Uroša Blažića je podneta krivična prijava za krivično delo napada na službeno lice u redovnom postupku. Dana 1.6. 2020. u prisustvu oca i advokata sačinjen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog i zajedno sa krivičnom prijavom prosleđeno Višem javnom tužilaštvu.

Ostalo na Centru za socijalni rad?!

Dan kasnije dostavljen je izveštaj Centru za socijalni rad na Zvezdari, jer je tamo Blažić prijavljen, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti. Gašić kaže da nemaju izveštaj šta je Centar preduzeo. Ministar unutrašnjih poslova kaže da je protiv Blažića podneta prekršajna prijava 28.7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje.

Testerom pretio komšiji, pregazio ga traktorom

- Motornom testerom posekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Prednjim točkom traktora kojim je maloletnik upravljao, naneo je Petkoviću lakše telesne povrede - rekao je Gašić.

Dodao je i da je protiv Uroša Blažića podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Iskreni

pre 11 meseci

Podneti krivičnu prijavu i ne interesovati se za dalji tok, ne proveriti šta se dešava, malo je čudno. Da li je neko od prisutnih policajaca dobio poziv od tuzilastva ili suda j predmetu, kako to da policija nije sluzbeno obavestena o tome, jel otvoren dosije uopste za njega u nadleznoj sluzbi ili je kao maloletan bio samo broj na papiru za mesecne rezultate i da se nekome da 10% na platu u Mladenovcu. Nego, bitna je kafana u koju se dolazi iz grada, treba zavrsiti neke kombinacije zameniku direktora znate vec cega u policiji. Jeste to Mladenovac, ali što ne uzeti i tamo neku nekretninu od par ari stambenog prostora, treba misliti na sutra vec danas, jer ako sutra mislite na sutra vec je kasno...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17