• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

27.05.2023

22:23

SUDSKI VEŠTAK O DEČAKU UBICI SA VRAČARA: Kosta je izrazito narcisoidan,  ubeđen da je bolji od svih!

printscreen

Vesti

SUDSKI VEŠTAK O DEČAKU UBICI SA VRAČARA: Kosta je izrazito narcisoidan, ubeđen da je bolji od svih!

Podeli vest

Specijalista sudske medicine dr Ljubiša Božić smatra da, na osnovu do sada dostupnih informacija, može da se zaključi da je dečak ubica Kosta K. (13) sa Vračara verovao da je bolji od svih i da je faktički bio sam sebi idol!

On ističe da je iskaz majke važan za istragu, ali da krivca za masakr koji se desio nećemo naći u njoj.

- Istina je da je majka mogla da odreaguje da je primetila da nešto nije u redu, što bi videla da se maksimalno fokusirala na dečaka. Međutim, promene kod dece tog uzrasta su česte i negde je logično to pripisati pubertetu. Niko ne poznaje vaše dete bolje od vas i da je fokus bio na njemu, moguće je da bi mnoge stvari bile drugačije - kaže dr Božić.

Prema njegovim rečima, dečak se čak nije ni ponašao kao neko ko ima samo 13 godina, jer je svoje ponašanje prema najbližima promenio tačno onda kada je skovao pakleni plan:

- On u glavi ima 20 godina, tu nema nikakve dileme. Ponaša se i razmišlja kao dvadesetogodišnjak. Tražio je pažnju od okoline, roditelja, drugova, a kad je video da oni ne reaguju na njega onako kako bi on to želeo, u tom trenutku počeo je da kuje plan i 'stavio je masku'.

Tek kad je sve isplanirao, objašnjava dr Božić, počeo je normalno da se ponaša prema roditeljima i drugovima.

- To je uradio najverovatnije, jer nije želeo da se njegovo ponašanje ispituje i da mu ne pokvare plan. Ono što je bilo izraženo u njegovom ponašanju je da je bio naročito narcisoidan. To se videlo i ranije u njegovom odnosu prema drugarima u školi. Bio je ubeđen da je drugačiji od svih, ali u smislu da je bolji. Kosta je sam bio svoj najveći problem. Zanemarivanje od strane roditelja u ovom slučaju ne može se gledati kao bukvalno, jer je njega bilo prvenstveno u dečakovoj glavi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija