• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dan.co.me

28.05.2023

17:46

UHAPŠEN TELOHRANITELJ RADOJA ZVICERA! Optužen za ubistvo "škaljarca", a evo gde se krio!

MUP/printscreen

Vesti

UHAPŠEN TELOHRANITELJ RADOJA ZVICERA! Optužen za ubistvo "škaljarca", a evo gde se krio!

Podeli vest

Telohranitelj Slobodana Kašćelana, koji slovi za jednog od vođa "kavačkog klana", Srđan Jurišević (40), uhapšen je u četvrtak u Gnjilanu, gde je boravio s lažnim dokumentima na ime Dragan Pejić.

Lažna lična karta izdata mu je u Mitrovici. Njega je tamošnja policija zaustavila radi kontrole kada im je na uvid dao lažna dokumenta. Ubrzo je utvrđeno da su dokumenta falsifikovana i da je zapravo u pitanju Srđan Jurišević i da je Crna Gora za njim raspisala međunarodnu poternicu.

Na pitanje "Dana" o detaljima hapšenja Juriševića kovoska policija odgovorila je sapštenjem koje su izdali dan ranije i kojim su samo potvrdili hapšenje osumnjičenog. Tamošnje ministarstvo pravde nije odgovorilo na naš upit o eventualnom postupku ekstradicije.

Jurišević je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik "kavačkog klana", a potražuje se radi suđenja po optužbi da je deo kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Nikole Stanišića na Lovćenu. Stanišić je slovio za pripadnika rivalskog "škaljarskog klana".

Foto: printscreen

Krio se pod lažnim imenom

–Nakon višemesečne intenzivne i kontinuirane razmene operativnih podataka, sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage, danas je na teritoriji Kosova lišen slobode S.J. (40), državljanin Crne Gore. On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom – saopšteno je iz Uprave policije.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva na teret su mu stavljena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je ranije optužnicu protiv jednog od navodnih vođa "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana (58) i njegove trinaestočlane grupe koji su okrivljeni za teško ubistvo Nikole Stanišića.

Ubili "škaljarca" dok se molio

Pored Kašćelana, na optužnici su se našli i navodni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer (49), zatim Radoje Živković (35) iz Nikšića, Milan Vujotić (39) iz Podgorice, Dragan Knežević (40) iz Kotora, Vladimir Vučković (45) iz Nikšića, Srđan Jurišević (48) iz Tivta, Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Miloš Radonjić (45) iz Kotora, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice, Zoran Kažić (45) iz Podgorice i Milan Knežević (43) iz Podgorice.

U optužnici za zločin na Lovćenu navedeno je da su na kolskom putu prema tvrđavi Vrmac Stanišića iz zasede presreli Vukčević, Jurišević i Radonjić, nakon čega su ga udarili metalnom šipkom po glavi i oborili na zemlju, a potom vezali kanapom. Vezanog su ga, navodno, ubacili u "BMV" i po unapred napravljenom planu krenuli prema Njegušima.

Prema optužnici, po uputstvu Kašćelana, članovi grupe odustali su od puta ka Njegušima, pa su se vratili u mesto Mirac. Tu je došao Kašćelan sa Perunovićem, nakon čega je, kako se sumnja, nastavljena tortura nad Stanišićem.

– Skinuli su mu svu odeću, a potom pod batinama od njega tražili da im otkrije za koga radi, gde su štekovi i oružje "škaljaraca". Kada su mu u noći između 2. i 3. avgusta saopštili da će biti ubijen, Stanišić ih je zamolio da mu dozvole da se pomoli. U trenutku dok se molio, egzekutori su u glavu Stanišića ispalili više hitaca, od kojih je na mestu preminuo. Jurišević i Kašćelan su se potom vratili u Kotor, gde je Jurišević uzeo pripremljen kombi u koji je smestio motocikl Stanišića i odvezao ga u nepoznatom pravcu – navodi se u sudskim spisima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59