• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

29.05.2023

10:49

MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA I OTAC DEČAKA-UBICE POD ISTIM KROVOM! Veštače ih psihijatri, mirni kao bubice

printscreen

Vesti

MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA I OTAC DEČAKA-UBICE POD ISTIM KROVOM! Veštače ih psihijatri, mirni kao bubice

Podeli vest

U pritvorsku jedinicu u Beogradu pre nedelju dana stigao je U. B. (21) radi psihijatrijskog veštačenja, a na istom mestu se od 3. maja nalazi i Vladimir K., tata sedmaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Otac dečaka (13) koji je 3. maja ubio osmoro svojih drugara i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, od tog dana se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, a pre nedelju dana mu se u na istom mestu pridružio i U. B. (21), koji je samo dan kasnije u selima Dubona i Malo Orašje ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14 osoba.

Dečakov otac je pritvoren jer se protiv njega vodi istraga zbog sumnje da je počinio teška krivična dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Foto: Instagram

Uroš Blažić

Ne krši pravila

- Ispituje se da li je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti kad je svog maloletnog sina odveo u streljanu i tamo ga, kako se sumnja, obučavao da koristi vatreno oružje - podseća izvor Kurira i dodaje da je njegov sin, inače učenik sedmog razreda, masakr u školi počinio iz očevog pištolja.

Kako saznajemo, otac ovog dečaka, tokom 26 dana boravka u ćeliji, nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda.

- Sva pravila se poštuju i nikada nije na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog - podseća izvor. On je, inače, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Zoran Marjanović na istoj adresi

Pored dečakovog oca i U. B. u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici nalazi se i Zoran Marjanović, koji je prvostepenom presudom osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović.

Foto: printscreen

Zoran Marjanović

- Marjanović je u zatvoru miran, sa njim takođe nema nikakvih problema, a vreme uglavnom provodi čitajući i moleći se - kaže izvor.

Za razliku od njega, novi stanar Centralnog zatvora, priznao je da je ubio mladiće i devojku u selima kod Mladenovca i Smedereva, i rekao da je to uradio jer su meštani loše govorili o njemu i njegovoj porodici.

Foto: Tanjug

Vladimir K.

- On je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Smederevu ispričao i da mu dečak-ubica, koji je svoj masakr počinio samo dan ranije, nije bio inspiracija, ali da ga razume jer su obojica omalovažavani. Prebačen je iz pritvora u Smederevu u CZ 23. maja, i smešten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog veštačenja - objašnjava izvor.

Dok tužilaštvo u Smederevu ispituje svedoke masakra, veštaci treba da utvrde da li je U. B. u vreme izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv, kao i da li pati od neke duševne bolesti ili poremećeja.

- Otac dečaka sa Vračara i masovni ubica iz Mladenovca, praktično ne mogu da se sretnu, iako se nalaze pod istim krovom. U. B. se nalazi u delu u kom je zatvorska bolnica, dok se otac dečaka nalazi u ćeliji u jednom od paviljona - objašnjava izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija