• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

31.05.2023

19:05

DETALJI UBISTVA SRPKINJE (27) U MARIBORU: Slovenac (20) zadavio devojku pa zvao mamu, sam otišao u Urgentni centar

Facebook

Vesti

DETALJI UBISTVA SRPKINJE (27) U MARIBORU: Slovenac (20) zadavio devojku pa zvao mamu, sam otišao u Urgentni centar

Podeli vest

Državljanka Srbije Emilija M. (27) koja je pronađena mrtva u stanu u Mariboru u subotu, najverovatnije je zadavljena dva dana ranije.

Ona je najpre ušla u raspravu i sukob sa svojim partnerom Lazarom T. (20), inače državljaninom Slovenije, koji je osumnjičen da ju je zadavio.

Detalje tragedije danas je izneo šef sektora kriminalističke policije u Mariboru Darko Nerat. Kako je kazao, zločin je otkriven u subotu oko 14 sati. Spasioci su upućeni u stan u centru grada pošto je prijavljeno da se tamo nalazi povređena žena.

Foto: Facebook

Ubijena devojka

Ubrzo je policija primila poziv od čoveka koji im je rekao da je u istom stanu i muškarac koji je naneo povrede toj ženi.

Policija je po dolasku u stanu pronašla telo Emilije M. nakon čega je njen partner uhapšen. Policija je prikupljanjem informacija utvrdila da su osumnjičeni i žrtva imali tešku svađu u četvrtak 25. maja i da je osumnjičeni nekoliko puta udario žrtvu u glavu i potom je zadavio, piše Telegraf.

Zvao majku posle ubistva

- Iste večeri, on je pozvao svoju majku i obavestio je da se posvađao sa partnerkom i da ju je pretukao. Sutradan ujutru je pozvao majku i uveravao je da je njegova devojka dobro. On sam je otišao u Urgentni centar jer je imao povredu ruke i noge i tamo je rekao da se sam povredio kad je udario u krevet posle svađe sa partnerkom. Zatim se vratio u stan gde je ostao sve do dolaska policije - rekao je Nerat.

Foto: Društvene mreže

Emilija M.

U subotu je osumnjičenog pozvala Emilijina majka koja je želela da zna da li joj je ćerka dobro. On joj je rekao da jeste ali da trenutno spava zbog čega ne može da joj se javi na telefon. Majka je pozvala drugu ćerku koja je otišla u stan sa prijateljem. Pre toga su pozvali regionalni informativni centar, prenose Slovenske novice.

Inače, kako je ranije objavljeno, Lazar je čak dva dana spavao pored tela svoje mrtve devojke.

Njih dvoje su, kako se navodi, ranije imali posla s policijom, a oboje su imali i zabranu prilaska svojim majkama.

Šta je istraga pokazala

Istražitelji su pronašli tragove davljenja i višestruke povrede glave devojke. Kako se navodi u saopštenju za javnost, smrt se dogodila u noći 27. maja. 

Po svemu sudeći, on je od ranije poznat policiji. Kako je rekao Nerat, više puta je prekršajno procesuiran. 2021. godine, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici i naneo povrede svojoj majci. Njemu je 2022. godine suđeno za narušavanje javnog reda i mira jer je bez razloga udario turistkinju na ulici. Takođe je nekoliko puta procesuiran zbog proizvodnje droge i trgovine narkotika.

Ukoliko bude osuđen preti mu kazna između 5 i 15 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gorrn

pre 9 meseci

Nasilni oboje, jedan bio slabiji, drugi nastavlja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija