• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

14.06.2023

13:58

PRIPADNIK JSO OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA!  Greškom ubio rođenog brata Arkanovog telohranitelja!

Vesti

PRIPADNIK JSO OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA! Greškom ubio rođenog brata Arkanovog telohranitelja!

Podeli vest

Željko Simeunović (48), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen je pre tačno dve godine u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora zbog ubistva Dalibora Mateovića (29), 6. februara 2004. godine u kafiću "Vizard" u Sremskoj ulici.

Simeunović je i u prethodnom postupku bio osuđen na 15 godina, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo. Novo suđenje se sve vreme odvijalo u sudnici Okružnog zatvora iz bezbednosnih razloga, pošto je ovaj specijalac pokušao da pobegne u julu 2017. godine prilikom sprovođenja u sud. Zbog toga je osuđen na dodatnih šest meseci zatvora.

Inače, ubijeni Dalibor je bio rođeni brat Zvonka Mateovića, telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, koji je likvidiran 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental" sa prijateljima Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem. Arkana i njegove prijatelje ubio je bivši policajac Dobrosav Gavrić iz Loznice.

Zvonko je u trenutku pucnjave bio u hotelu. On je zapucao u Gavrića i teško ga ranio, ali je ovaj ipak uspeo da pobegne. Zbog toga se kasnije verovalo da je Dalibor Mateović ubijen greškom i da je Simeunović, koji je Gavrićev kum, zapravo hteo da iz osvete likvidira Zvonka.

Zvonko Mateović: Dalibor je poginuo za džabe!

Te sumnje je i sam Zvonko potvrdio, svedočeći pred sudom.

- Dalibor je poginuo džabe, samo zato što je moj brat. Ja sam bio prava meta, a pretnje sa raznih strana dobijam i dan-danas - izjavio je Zvonko svojevremeno.

On je potom opisao događaje koji su prethodili Daliborovom ubistvu u februaru 2004. godine:

- Mesec-dva ranije prišao mi je u 'Vizardu' mladić iz Loznice, u ime optuženih za Arkanovo ubistvo, i ponudio mi novac da promenim iskaz protiv njih. Pošto sam to odbio, pretili su mi imenima Andrije Draškovića, Zorana Uskokovića Skoleta...

Dalibor je ubijen na isti dan kad je iz Austrije izručen Dragan Nikolić Gagi, koji je takođe optužen za učešće u trostrukom ubistvu u "Interkontinentalu".

Zvonko je kazao i da su mu posle bratovljevog ubistva stizale pretnje. Na pitanje sudije zašto ih nije prijavio policiji, Mateović je rekao:

- Kome da to prijavim? Policiji? Pa policajac je ubio i Dalibora i Arkana... Ubijaju oni i dan-danas, zaštićeni službenim legitimacijama...

Policajac ubica u bekstvu više od dve decenije

Inače, Simeunović je uhapšen osam godina posle Mateovićevog ubistva. Tokom oba postupka negirao je krivicu i odlučio da se brani ćutanjem.

Što se tiče njegovog kuma Gavrića, on je osuđen u odsustvu na 35 godina zatvora zbog zločina u "Interkontinentalu" i trenutno se nalazi u ekstradicionom zatvoru u Južnoafričkoj republici, odakle bi trebalo da bude izručen Srbiji. Uspešno to eskivira više od dve decenije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija