• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

22.06.2023

13:29

DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV UROŠA BLAŽIĆA! Prebio cimera jer je hrkao! Stražari motre na njega 24 sata

Informer

Vesti

DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV UROŠA BLAŽIĆA! Prebio cimera jer je hrkao! Stražari motre na njega 24 sata

Podeli vest

Protiv U. B. (21), koji se već skoro dva meseca nalazi u pritvoru zbog sumnje da je 4. maja počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje, kod Mladenovca i Smedereva, pokrenut je disciplinski postupak, nakon što je u ponedeljak uveče napao svog cimera u ćeliji i zadao mu udarce.

- S obzirom na to da fizički napad, odnosno nasilje prema drugom licu, spada u teži disciplinski prestup, protiv U. B. su odmah preduzete odgovarajuće mere. Naime, on je odmah premešten iz ćelije u kojoj je došlo do nasilja - kaže naš izvor.

Foto: J. Vasiljević

Privođenje osumnjičenog

Prema njegovim rečima, U. B. je stavljen pod pojačan nadzor, a mere bezbednosti u delu pritvora u kom se on bnalazi podignute su na najviši nivo.

- Odmah je stavljen pod pojačan nadzor, kako bi se izbegao svaki mogući bezbednosni rizik, a verovatno je sada i u samici. To znači da je u jednoj maloj ćeliji, koja ima fiksiran krevet, stolicu i WC šolju. Na vratima su rešetke, a ispred vrata danonoćno sedi stražar i 24 sata motri na njega. Dok je u samici nema kontakt s drugim pritvorenicima - kaže izvor i dodaje da je ranije bila praksa da se takvi osumnjičeni, naročito u fazi istrage, izoluju od drugih pritvorenika, kako bi se bezbednosni rizik sveo na minimum.

Inače, na osnovu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, za učinjene disciplinske prestupe, može se izreći nekoliko disciplinskih mera.

Foto: MUP Srbije

Prva slika Blažića nakon hapšenja

- To su ukori, ograničenje ili zabrana primanja paketa do tri meseca, ograničenje ili zabrana raspolaganja novcem u zavodu do tri meseca, upućivanje u samicu u slobodno vreme ili tokom celog dana i noći - objašnjava sagovornik.

Podsetimo, U. B. se nalazi u pritvorskoj jedinici u Smederevu. Na kratko je odatle bio prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu, koja se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu, i to radi psihijatrijskog veštačenja.

- Ta procedura se početkom ove nedelje završila i on je u skladu sa zakonom vraćen u pritvor u Smederevu. Tamo je smešten u grupnu sobu, a tokom noći njegov cimer je navodno počeo da hrče što je U. B. zasmetalo. Prvo je verbalno napao pritvorenika, započeo je svađu, a onda ga je i nekoliko puta udario pesnicom u lice. Stražari su brzo reagovali, izveli su U. B. iz ćelije, a povređeni je odveden kod lekara i konstatovane su mu lake povrede - kaže izvor i objašnjava da se zbog ovog incidenta prortiv U. B. neće pokretati krivični postupak.

Na saslušanju se nije pokajao

Podsetimo, U. B. je 4. maja uveče hicima iz kalašnjikova ubio osmoro mladih ljudi, a ranio njih 14. Žrtve iz sela Dubona i Malo Orašje, on nije poznavao, a kako je sam priznao pucao je "da zastraši meštane, jer su loše i s omalovažavanjem pričali o njemu i njegovoj porodici".

- Na saslušanju nije pokazao kajanje, bio je skroz hladnokrvan. Ni jednog trenutka nije rekao da mu je žao zbog svega što je uradio, a unesrećio je tolike ljude i porodice zavio u crno zauvek. Psihijatrijsko veštačenje koje je završeno pokazaće da li je u trenutku zločina bio uračunljiv. Rezultati psihijatrijskog veštačenja još uvek nisu pristigli u Više javnot užilaštvo u Smederevu koje vodi istragu protiv U. B. - kaže izvor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 10 meseci

Nazalist nadlezni tolerisu niz krivicnih dela nasilnika i na krsju zavrsava tragedijom.Nasilje kriminal bahatost odma saseci visokim kaznama zasto placamo sudove da sve tolerisu nasilnicima

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija