• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

27.06.2023

21:08

DEČAK UBICA KOSTA K. TRAŽIO DA MU DOVEDU FRIZERA: "Zovite nekog da me ošiša, ne sviđa mi se frizura"! LEKARI U ŠOKU!

Informer

Vesti

DEČAK UBICA KOSTA K. TRAŽIO DA MU DOVEDU FRIZERA: "Zovite nekog da me ošiša, ne sviđa mi se frizura"! LEKARI U ŠOKU!

Podeli vest

Dečak-ubica Kosta K. (13), koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, smešten je na posmatranje i psihijatrijsko lečenje u jednu zdravstvenu ustanovu.

Kako saznaje portal Republika.rs, Kosta je od momenta primanja u ustanovu promenio više puta način ponašanja, ali ono što je tražio juče lekare je ostavio u šoku.

Naime, Kosta K. je tražio da zovu nekog da ga ošiša.

- Samo im se odjednom obratio i izgovorio: "Zovite nekog da me ošiša!  Ne sviđa mi se kako izgledam". Svi su se šokirali - kaže dobro obavešten izvor.

Kako smo ranije pisali, dečak je u ustanovi  pokazivao prvo ravnosušnost i to raspoloženje je trajalo više od mesec dana. Nije pokazivao znake kajanja, a uglavnom je pitao kada će mu biti omogućeno da koristi kompjuter i da igra igrice.

Foto: Informer

Hapšenje dečaka ubice

Ipak, pre nekoliko dana je promenio raspoloženje i postao daleko nervozniji. Sve učestalije  pitanja je postavljao a to  je kada će biti pušten da izađe na slobodu - što inače nije u planu.

- Dečak ubica sebe posmatra kao normalnu osobu i o sebi govori na taj način. Istovremeno i dalje ne pokazuje kajanje zbog svirepog masovnog ubistva, ili bilo kakvu emociju prema ubijenim drugarima ili svojoj porodici, koju je takođe doveo u jezivu situaciju, posebno mlađu sestricu, ni krivu ni dužnu - kaže izvor.

Sagovornik je tada objasnio da dečak ubica iskazuje niz promena u ponašanju.

- Burno reaguje na male, gotovo beznačajne povode, ili čak i bez povoda. Iskazuje nervozu i rečima i pokretima, sve češće zapitkuje i zahteva. Ali uvek se sve vrti oko njega i sva pitanja koja postavlja vezana su isključivo za njega i njegov komfor. Ljudi iz spoljnog sveta ga ne zanimaju! Njegova nervoza nije povezana sa bilo kakvim kajanjem zbog masovnog ubistva. Njega zanima samo on sam - kaže izvor.

Foto: printscreen

Osumnjičeni i škola u kojoj se dogodio masakr

Dečak izgovara termine, koje čak ne poznaju ni pojedini odrasli ljudi, a kamoli deca.

- Tokom razgovora sa stručnjacima, on izgovara reči koje su čudne za jednog dečaka. Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umesto ubiti kaže "eliminisati žrtvu". Kada govori o oružju, on upotrebljava reči kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje - objašnjavaju izvor upoznati sa slučajem i dodaju:

- Takođe, on kaže da se "razoružao", a ne "spustio sam pištolj" ili "ostavio sam pištolj", što bi bilo primereno detetu ili čak čoveku koji nije u struci. Umesto da kaže "pucao sam", on kaže "otvorio sam vatru". To je prilično atipično za dete.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja krenuo u krvavi pohod u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je u 8.40 sati upao u ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu i sa vrata ubio radnika obezbeđenja. Zatim se ustremio na tri devojčice koje su se našle u holu i ubio ih. Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju gde je pucao u nastavnicu i učenike njegovog odeljenja. Ubio je još šest učenika, a više njih ranio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija