• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

02.07.2023

08:25

Matičar opštine Bijelo Polje: "Srbi su go*na, doći će im kraj, kao na Kosovu i u Hrvatskoj"

youtube.com/printscreen

Vesti

Matičar opštine Bijelo Polje: "Srbi su go*na, doći će im kraj, kao na Kosovu i u Hrvatskoj"

Podeli vest

- Pusti čoveče, pregovaraš sa go*netom iz srpskog sveta. Doći će i njima kraj, kao na Kosovu i Hrvatskoj - reči su koje je matičar Opštine Bijelo Polje Danilo Šćepanović uputio putem Fejsbuka pripadniku Srpske nacionalne zajednice i odborniku Demokratskog fronta u lokalnoj Skupštini Radovanu Rakočeviću, zbog čega slučaj ispituje Više državno tužilaštvo.

Tužilaštvo ispituje da li u radnjama službenika Opštine ima elemenata krivičnog dela - "izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje", potvrđeno je “Vijestima”.

Šćepanović je ranije osuđivan zbog lažne diplome, a pretprošle godine je izabran za predsednika Opštinskog odbora Patriotsko-komitskog saveza...

Predsednik Petar Smolović i Opština Bijelo Polje, čiji je Šćepanović službenik, nisu odgovorili na pitanja "Vijesti", iako su ih dobili pre devet dana.

Iz Uprave policije u odgovoru navode da su službenici policije odmah nakon prijave policiji 21. juna upoznali državne tužioce u Višem i Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

"U odnosu na navode policijski službenici su prikupili obaveštenja od podnosioca prijave i prijavljenog. Policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti navedenog događaja, kao i kvalifikaciji događaja", piše u odgovoru tima za odnose sa javnošću Uprave policije.

Foto: In4s

Crnogorska policija

Iz Osnovnog državnog tužilaštva je saopšteno da je Uprava policije obavestila postupajućeg tužioca, te da je on naložio službenicima da se o navedenom obavijesti viši državni tužilac.

Portparol Višeg državnog tužilaštva Hasan Lukač u odgovoru "Vijestima" naveo je da će se izjasniti nakon prikupljanja obaveštenja od ovlašćenih službenika Uprave policije, nakon čega će biti poznato da li se eventualno radi o krivičnom delu.

"Spisi predmeta su dostavljeni ovom tužilaštvu radi ocene da li u radnjama određenog lica postoje sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Nakon donošenja odluke od strane postupajućeg državnog tužioca javnost će biti blagovremeno obaveštena"

Slučaj je policiji u Bijelom Polju prijavio Šćepanovićev komšija Petar Radovanović.

U prijavi je naveo da je na Fejsbuku primetio prepisku Šćepanovića i nekoliko osoba.

"Niko mi nije sugerisao da prijavim slučaj, već sam to uradio po sopstvenom nahođenju, jer sam pripadnik srpskog naroda i smatrao sam da je u navedenoj objavi sadržan govor mržnje. Želim da naglasim da je moja prijava samo želja da svako bude odgovoran za svoje reči, da moramo poštovati jedni druge i da sam spreman da primim izvinjenje Šćepanovića za uvrede koje je naneo celom spskom narodu", naveo je u prijavi Radovanović.

"Vijesti" su ranije objavile da je Šćepanović postao matičar uz pomoć falsifikovane diplome, zbog čega je 2015. godine i pravosnažno osuđen na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15