• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

03.07.2023

13:11

TUŽIOCI TRAŽE ZAPLENU RAČUNA! Brajan Volš u novom problemu

Quincy district court/screenshot, AP foto

Vesti

TUŽIOCI TRAŽE ZAPLENU RAČUNA! Brajan Volš u novom problemu

Podeli vest

Federalni tužioci zaplenili su dva bankovna računa koja su povezana sa Brajanom Volšom, osumnjičenom za ubistvo Beograđanke Ane Volš, u slučaju koji se vodi protiv njega u vezi sa falsifikovanjem umetničkih dela.

Brajan Volš je u martu optužen za navodno ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije i zbog ometanja istrage/opstrukciju pravde i nepropisno prenošenje ljudskog tela, rekao je okružni tužilac u Norfolku Majkl Morisi.

Volš se suočava sa doživotnom kaznom zatvora bez mogućnosti uslovne slobode ukoliko bude osuđen za ubistvo supruge.

Pre toga, Brajan Volš je u aprilu 2021. godine priznao krivicu po jednoj tački optužbe za prevaru i nezakonitu novčanu transakciju u slučaju sa umetničkim delima.

On je navodno uzeo dve autentične slike Endija Vorhola koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih je stavio na prodaju na eBay-u. Brajan Volš je tada navodno kupcu dao lažne slike.

Prema pisanju WCVB, federalni tužioci traže dozvolu od sudije da zaplene nešto manje od 9.000 dolara sa računa.

Savezni sudija je prethodno odobrio nalog kojim se od Brajana Volša traži da vrati 225.000 dolara u gotovini, kao i da preda originalne Vorholove slike.

Prema novom podnesku tužilaca, novac sa novootkrivenih računa bi se dodao na prvobitni nalog za oduzimanje.

Foto: Printscreen

Ana Volš

Podsetimo, Brajan Volš optužen je za ubistvo supruge Ane Volš u podrumu njihove kuće u mestu Kohaset, predgrađu Bostona. Optužen je da ju je ubio u podrumu, a potom je njeno telo raskomadao i, kao tvrde u optužnici, bacio na deponiju koja prerađuje otpad.

Nestanak Ane Volš, devojačko Ljubičić, kokja je rođena Beograđanka koja već decenijama živi u SAD, prijavio je prvo njen poslodavac iz Vašingtona, a tek onda suprug. On je ispičao da je Ana, navodno, otišla iz kuće 1. januara na aerodrom u Bostonu, odakle je trebalo da odleti za Vašington, gde radi u agenciji za prodaju nekretnina. Pošto se nije pojavila ni 3. aprila, njen poslodavac je prijavio nestanak policiji.

Prilikom pretresa kuće u kojoj su živeli, u podrumu su pronađeni tragovi krvi, ali i polomljen nož na kome su bili takođe tragovi krvi, za koje je kasnije utvrđeno da pripada Ani Volš. Prilikom pretrage deponija gde se odlaže đubre iz mesta Kohaset, pronađena je testera sa tragovima krvi, ambalaža od sredstava za čišćenje, zaštitna odela, dokumenta Ane Volš, delovi njenog nakita, kao i torbica.

Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/printscreen facebook/pixels

 

Kada je policija pregledala kamere za video nadzor, rekonstruisano je kretanje Brajana Volša kritičnih dana i ustanovljeno je da je lagao, pa je zbog toga optužen za ometanje policijske istrage, odnosno ometanje pravde, zbog čega je i prvo uhapšen.

Ispostavilo se da je Brajan slagao policiju, kada je ispričao da je išao da kupi detetu sladoled, već da je otišao u obližnji depo i kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od više stotina dolara.

Policija je takođe došla i do elektronskih dokaza, i ustanovljeno je da je Brajan Volš na gugl pretraživaču ukucavao uznemirujuće fraze, kao što su: „Kako se osloboditi tela žene“, „Kako raskomadati ljudsko telo“, „Koliko vremena treba da prođe da počne da se oseća ljudsko telo“ i slično.

Foto: printscreen

Brajan Volš na suđenju

Brajan Volš je u vreme ubistva imao nanogicu, jer je služio kaznu zbog prevare, kada je prodao dve lažne slike Endija Vorhola kolekcionaru iz Los Anđelesa.

Troje dece Ane i Brajana Volša trenutno se nalaze pod nadzorom američkih vlasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija