• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

05.07.2023

17:26

Radio za mafiju umesto protiv nje! Ovako se prljavi policajac kleo na vernost Darku Šariću

printscreen

Vesti

Radio za mafiju umesto protiv nje! Ovako se prljavi policajac kleo na vernost Darku Šariću

Podeli vest

Kriptovana komunikacija otkriva da se Petar Lazović kleo na vernost optuženom narko-bosu i njegove karakterne osobine upoređivao sa očevim. "Nećemo se nikad dat, kad je bog uz nas, nije bitno ko je protiv nas! Tu sam ti za sve, k’o mlađi brat", poručivao je policajac narko-bosu Darku Šariću.

- Brate, ne daj se. Mi svi s tobom đe god i šta god - tako se policajac Petar Lazović kune na vernost optuženom narko-bosu Darku Šariću u telefonskoj prepisci, na dan kada je Pljevljak izneo završne reči pred beogradskim sudom koji ga tereti za pranje prljavo stečenog novca.

Policajac Šarića upoređivao sa svojim ocem

On u kriptovanoj komunikaciji ne krije da je opčinjen njime i u više navrata ga upoređuje sa svojim ocem, tadašnjim pomoćnikom direktora Uprave policije sa borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoranom Lazovićem.

- Previše si ti dobra uradio da bog ne nagradi. Dva najsličnija čoveka ste ti i Zn - piše Lazović, a onda šalje ispravku - “Z*”.

Prema dokumentaciji u koju Vijesti imaju uvid, mlađi Lazović piše inicijal “Z” kada govori o svom ocu.

Nakon što ga pita za ishod suđenja, on Šariću šalje očevu fotografiju sa sastanka iz Uprave policije i pita: “Možemo li što pomoći, da mu kažem?"

- Jesi umoran, treba li ti nešto ovamo? Ili tvojima? Nećemo se nikad dat, kad je bog uz nas, nije bitno ko je protiv nas! Tu sam ti za sve, k’o mlađi brat. Tu ako nešto osetiš ili ti nešto jave, ja sam ti dostupan stalno, bilo oko čega, nije bitno - piše policajac.

Šifrovanu komunikaciju uhapšenog tajnog agenta sa narko-bosovima iz Pljevalja i Kotora i odbeglim policajcem Ljubom Milovićem, dekodirali su pripadnici Europola, odakle su je i dostavili crnogorskim istražiteljima.

I Milović - Oficir na Skaju, poručuje da je Šariću tu za sve što treba: “Evo te Oficir pozdravlja, Ljubo. On ti kaže za sve što ti treba, tu ti je kao brat... To je čovek bez greške! Pravi brat, a tebe mnogo poštuje. Tebe i Borna (Radoje Zvicer)”.

Foto: printscreen

 

 

Obaveštavao Šarića kada je Tamara Zvicer išla u policiju

Istog dana, 16. jula 2020. godine, uhapšeni bezbednjak obaveštava Darka Šarića da na razgovor u policiju dolazi Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

- Brat kako si, šta radiš - piše službenik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Šariću.

Nakon što su međusobno razmenili pitanja o zdravlju, policajac Pljevljaku poručuje:

- Mi standardno. Borba non stop, sutra mi dolazi na razgovor Raleva žena - obaveštava ga Lazović.

Iz transkripta se zaključuje da Šarić traži, ali i dobija pojašnjenje “ko je Raleva žena”...

- Zvicerova žena. Tamara. Ja ga Komita zovem... Da, Komitu kroz Ljuba i tebe sam zavoleo, vi ste rekli da je brat - i to je to! Poručio sam mu ja juče dolazi na razgovor kod nas i ja ću da je čekam, da ne brine, jer to mu ja kao da je neko od vas tu. I ti mu reci slobodno da može da se osloni kao na brata. Slobodno kao da mu ti kažeš, kao da kod tebe dolazi i kad je nešto hitno daj mu moj kontakt. Pa da mu pišem kad mu Tamara bude kod mene, da ne brine, da bude u toku non stop... A za tvoje sve što treba, bilo kad, to je glupo pričat - nudi taj službenik SBPOK i nekadašnji tajni agent.

Policajac pisao da bi mu se škaljarci krvi napili jer im bije i muči vojsku

Lazović je tog dana sa Šarićem razmenio na desetine poruka, a između ostalog ga obaveštava koji “škaljarci” bi mu se krvi napili (policajcu), ali i gde je i sa kim, mesec ranije bio sada pokojni Alan Kožar:

- Mrzimo ih isto. Kožar, Dedović (Igor), Stamatović (Stevan), Hodžić (Damir) su mi pisali one porn. Krvi bi mi se napili što im bijem i mučim vojsku. Kožar bio sad skoro na Kosovo kod liridona Dona Keljmendija. Dona mu radio papire nove, kosu je Kožar radio - napisao je on.

Sva četvorica vođa i članova škaljarskog klana koje je pomenuo ubijena su u narednih nekoliko meseci. Kožar sedam dana kasnije, Hodžić u oktobru 2020. godine, a Dedović i Stamatović u januaru 2021. godine.

Foto: printscreen Libertas press

 

 

Šariću slao slike mučenih škaljaraca

Policajac tada šalje fotografiju na kojoj se vidi kako u šumi, ruku vezanih na leđa, u ponižavajućem položaju, leži muška osoba koja na sebi ima sivu trenerku, preko glave navučenu kapu...

- Gledaj ove njihove - piše Lazović, a komentar prati i nekoliko smajli emotikona.

- Doći ćeš nam brzo ako bog da, pa ću ti puštat da vidiš te hajduke - napisao je.

Nakon nje šalje još jednu fotografiju, uz propratne poruke:

- Ovo sam go*no mic’o što je komentarisao Komitu - a potom objašnjava čiju fotografiju mu je poslao:

- Ovo je Dalibor Tomović Daba. Njemu sam otvorio kriptu i dopisivao se sa Igorom Vukotićem, tek posle 2 sata je provalio. Napisao Dabi kako mi treba je*at mater, da više nikog ne napadnem od njih... I ja mu se slikam i pošalje mu ku**c i napišem - pi*ka bio ako mi ne je*eš mater, i on sagori - hvali se tim ukratko policajac.

Šariću odgovara da on nije “napaljen kao oni”, da ne izlazi, ne pije...

- Treniram, pucam i čuvam Z. Ne idem na more, ne idem na planinu, 5-6 kola menjam, a dobro sam oprezan. Odmaraj brat, prihvatio me Komita, reci mu sve što treba, tu sam mu kao brat. I što ga interesuje sutra oko Tamare, sve što bude trebalo tu sam. Kad god piši, ja sam u pogon 24h... I Ljubo te voli i poštuje i pravi je drug - pisao je policajac.

Nekoliko dana kasnije, izvještava Šarića da je jedan od uhapšenih zbog ubistva Podgoričanina Saše Klikovca. rekao da je “Kožar poslao pare”.

- Ali evo, neće više - piše policajac dva dana posle likvidacije Kožara u Grčkoj.

Foto: printscreen Libertas press

 

 

- Ja garantujem neke u CG, posle izbora. Mora malo i tu. Rekao sam mu ja već, pričao sam sa Bornom. I rekao Bornu da ću da učestvujem za ture. A starom sam rekao posle izbora da će morat’ past neki. Da zna. I da je Komita brat naš pravi. I tvoj. I ja sam sa Ljub dogovorio da vidi sa Komitom, oćemo i ja i Ljub... Nećemo se izlagat đe ne bude moralo, ali da učestvujemo - piše Lazović 25. jula 2020. godine, a onda, istog dana, traži od Pljevljaka da, ako može, pomogne Milovića kroz posao:

 

- Videćeš da ne griješim, to ti je kao Komita momak... Ok, nego ti kažem - ne da mu praviš mesto, nego se spojite pa zajedno jači, da se pomažete. Što više sigurnih, to bolje - govori.

Pljevljaku, uz najavu da će svog odvesti oca u Pljevlja prije izbora, govori da mu je već rekao da je pomogao Komiti - Zviceru.

- I da ću mu pomoći oko ovog sve. On se malo plaši za mene, ali on razume, jer zna da su neprijatelji i naši - piše Lazović, a onda i komentariše da su Pljevljak i “stari vuk” stara garda.

- Mi mlađa moramo slijedit. Ne smijemo se povući nikom”, poručuje uz konstataciju da je “malo više nagrdio ove”.

- Ali nisam pogriješio, jer su ološi i rekao da ću sa Ljub sve pomoći Komiti, što ja mogu- piše Lazović.

Nekadašnji tajni agent uhapšen je 18. jula 2022. godine, a SDT ga tereti ga da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, privremeno raspoređen u policijski SBPOKK, radio za mafiju, umesto protiv nje.

Milović i Zvicer su u bekstvu.

"Nema predaje, ima drugo poluvreme, pa produžeci..."

Početkom jula 2020. godine policajac poručuje Šariću da mu je tu kao mlađi brat, “bez rezerve”.

- U boga se nadamo svi. Znam da je tebi najteže, plus neizvesnost, plus što su te lagali... ali što god treba da se pomogne i može, ti reci. Tu sam ti kao mlađi brat, bez rezerve. Ja da ti kažem ne daj se, bori se, neću jer bi to bilo kao da pile uči orla, jer si sam po sebi borac, što si pokazao. I nema predaje, ima drugo poluvreme, pa produžeci i tek penali - piše uhapšeni policajac.

Ko nije tvoj prijatelj, nije ni moj

Lazovića je sredinom avgusta 2020. godine zanimalo da od Šarića čuje “kakva je situacija” sa Milanom Milovcem zvanim Cigla, jer je, kako piše, taj Zagrepčanin pozdravio njega i njegovog oca Zorana.

U jednoj od poruka on Pljevljaku govori da je zaboravio da mu kaže da Ljubo ima kontakt sa Ciglom, kao i “Petar iz Zagreba”.

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Kakva je situacija sa njim... Nego, jel te uvredio, to te pitam, jer me poz preko Ljub i tatu itd... A Petar iz ZG sa njim dobar, i zato sam i ja mislio da je i dalje sa tobom. Znam samo pre negde da sam čuo da si se ljutio na Ciglu, jer preko tvoje reči nešto Željka Bojanića, a što se mene tiče, nema me što pozdravljati. I Pera poštujem zbog tebe. Boli me k za njega, svi mi ga zbog tebe poštovali, tako da što se tiče mene, neka je zdravo. Nema me što više pozdravljati. A sa njim si me ti upoznao 2008. kad si sina dobio. U PV kad smo ja i Z bili”, piše on.

Potom poručuje da je mislio da je Cigla i dalje sa Šarićem, ali i da se 95 odsto “tih ljudi” poštuje zaslugom Pljevljaka.

- Za svakog mi tako reci i za CG i bilo gde. Ko nije tvoj prijatelj, nije ni moj. Nema tu gatanja... E je*eš brate, takav nikad nije ni voleo tebe kao tebe, nego ono što si ti i što imaš- piše mu on.

Cigla, nekadašnji blizak Šarićev saradnik ubijen je ubijen 12. januara 2021. godine u Ekvadoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija