• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

12.07.2023

11:46

Pojačana kontrola vozača turističkih autobusa! Ovo su razlozi

MUP Srbije

Vesti

Pojačana kontrola vozača turističkih autobusa! Ovo su razlozi

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače autobusa koji prevoze turiste, saopštila je danas policija.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan naglasio je da je cilj ove akcije da se sugrađanima obezbedi siguran odlazan na željenu destinaciju.

- Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača - objasnio je Belencan.

Foto: MUP Srbije

 

Precizirao je da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, dok će u drugoj fazi ta kontrola biti obavljana na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.

Foto: MUP Srbije

Zlatko Belencan sa saradnicima

Prema njegovim rečima, uz provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, pa tako vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Poželevši svim putnicima srećan put, Belencan je istakao da je suština ovih kontrola da bezbednost saobraćaja i sigurnost putnika budu na visokom nivou. Pozvao je privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija