• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

15.07.2023

19:50

Stravični zločin u Zvezdarskoj šumi: Silovao malu Kaju do smrti,  uz blagoslov majke!

informer.rs

Vesti

Stravični zločin u Zvezdarskoj šumi: Silovao malu Kaju do smrti, uz blagoslov majke!

Podeli vest

Mala Katarina Kaja Janković (3) danas bi imala 21 godinu da je monstrum Mališa Jevtović (49) pre18 godina nije do smrti silovao u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, uz blagoslov njene majke Ane Filipović (42).

Epilog ovog jezivog zločina, koji i danas šokira Srbiju i region, je sudska presuda kojom su ljubavnici iz pakla osuđeni na 40, odnosno na 37 godina zatvora. Jevtović će, ukoliko to doživi, biti na slobodi kad napuni 71 godinu, a Filipovićeva sa 62. Imena ovo dvoje i dalje nesmanjeno izazivaju bes i gađenje u javnosti.

Na kraju sudskog postupka, podsetimo, utvrđeno je da je Jevtović tokom prve polovine 2005. u više navrata seksualno zlostavljao malu Kaju, uz saglasnost njene majke. Kobnog 17. jula 2005. u Zvezdarskoj šumi je zverski pretukao i silovao nesrećnu devojčicu, i to dok je njena majka pušila cigarete i čuvala mu stražu. 

Pošto je devojčica bila na ivici između života i smrti, monstrumi su je odveli kod lekara i rekli da je pala s kreveta! Doktori su, međutim, odmah shvatili da je dete brutalno zlostavljano pa je o svemu obaveštena policija, koja je uhapsila zlotvore.

Psihijatrijskim veštačenjem je konstatovano da su oboje uračunljivi i da su dobro znali šta rade kad su mučili jadno i nevino biće.

Foto: printscreen

Mesto jezivog iživljavanja u Zvezdarskoj šumi

O kakvim bolesnim umovima je reč, najbolje oslikavaju potresne reči sudije tadašnjeg beogradskog Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću i njegovoj ljubavnici izrekao presudu.

- Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama - majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanete rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom... - rekao je tada sudija Sofrenović i dodao:

- Lik male devojčice Katarine, koja nije stigla da napuni ni četiri godine, lebdeo je u toku celokupnog postupka nad svim učesnicima ovog procesa. Njen osmeh na licu na stolu u bolnici, kada je već konstatovan smrtni ishod, pokazivao je bezazleno, nevino stvorenje, koje se rešilo muka. Posle dugotrajnih patnji je odahnulo i nasmešilo se... 

U istoj ćeliji sa ubicom Tijane Jurić

Monstrum Jevtović služi kaznu u zatvoru "Nova skela". U ćeliji je sa istim zlotvorom Draganom Đurićem, koji je takođe osuđen na maksimalnu kaznu zbog silovanja i ubistva Tijane Jurić (15) u Bajmoku!

Pre nekoliko godina Mališa je promenio veru i prešao u islam. Filipovićeva je u ženskom zatvoru u Požarevcu. Prema poslednjim informacijama, angažovana je u krojačkoj radionici.

Nijedno od njih dvoje ni u jednom trenutku nije pokazalo kajanje zbog svog zverstva, a tokom suđenja su se međusobno optuživali u pokušaju da umanje krivicu.  

Dobio 4.000 evra odštete zbog torture!

Jevtović je pre nekoliko godina tužio državu Srbiju, jer su ga zatvorski stražari navodno tukli u nekoliko navrata. Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je poverovao ovom manijaku, pa je u decembru 2019. naložio našoj državi da mu isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova". Krvnik je tužio državu jer su ga, navodno, tukli i mučili stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele". U pritužbama je tvrdio da su ga zaposleni u zatvoru terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta... 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija