• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

21.07.2023

08:15

Kosta odgovarao na pitanja majki svojih žrtava kao robot! Dečak bez trunke emocija i žaljenja pričao o zločinu

Informer/privatna arhiva/printskrin

Vesti

Kosta odgovarao na pitanja majki svojih žrtava kao robot! Dečak bez trunke emocija i žaljenja pričao o zločinu

Podeli vest

Tužioca, advokate i roditelje žrtava koji su prisustvovali davanju izjave Koste K. u procesu protiv njegovog oca Vladimira, koji je osumnjičen da nije adekvatno obezbedio otužje, kojim je on izvršio zločin, šokiralo je kako je dečak odgovarao na pitanja i koliko je hladnokrvan kada priča o zločinu i svojim žrtvama

Najmlađi masovni ubica na svetu je saslušavan putem video konferencije i dok je on bio u jednoj od soba u Klinici za neurologiju i neuropsihijatriju za decu i omladinu gde je zatvoren odmah nakon hapšenja, tužilac koji vodi slučaj, ali i advokati porodica žrtava, roditelji žrtava i Kostin branilac bili su sudnici u Palati pravde.

Sa Kostom je prvi put od zločina bila i njegova majka Miljana, koja je po zakonu morala da prisustvuje ovom saslušanju, i kojoj je on posle dva i po meseca razdvojenosti postavio samo jedno pitanje:" Jesi li sad zadovoljna?!"  što može da se protumači na različite načine, iako je najviše zvučalo da je osuđuje za ono što je on uradio i da su ga njeno ophođenje prema njemu nateralo da izvrši zločin.  

Kosta je na saslušanju otkrio da nije bio zlostavljan, ali je ipak dodao "možda psihički", a na pitanje tužioca zašto nije prijavio samo je rekao:" Nisam želeo."

Foto: M. S.

Roditelji Kostinih žrtava

Tokom ovog saslušanja i roditelji žrtava koji su bili prisutni mogli su da postave preko svojih advokata pitanja Kosti, pa je tako jedan majka pitala dečaka da li su mu dolazili drugovi u stan da se druže.

- Dolazili su kod mene, ali nisu mi baš bili drugovi - rekao je bez ikakvih emocija Kosta, a na pitanje da li zna da jedan teško ranjeni dečak izjavio da mu je Ksota bio najbolji drug on je samo kratko rekao:"Ne!" 

Na konkretno pitanje zašto je pucao Kosta je kao robot odgovorio.

- Pogrešio sam, to je bila greška - hladnokvrno je rekao dečak ubica.

Majka ubijene S.N. pitala je Kostu zašto je ubio njenu ćerku akda je nije ni poznavao, a on posle kratkog razmišljanja rekao.

- Ubijao sam redom, svakoga ko je naišao. Žao mi je - bez i malo kajanja rekao je Kosta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija