• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

26.07.2023

10:46

Brajan Volš odbio da ode na suđenje! Ovo su najnovije informacije o optuženom za Anino ubistvo!

printscreen

Vesti

Brajan Volš odbio da ode na suđenje! Ovo su najnovije informacije o optuženom za Anino ubistvo!

Podeli vest

Brajanu Volšu (47), koji je optužen da je 1. januara u porodičnoj kući u Kohasetu u SAD ubio suprugu, državljanku Srbije Anu Volš (39), trebalo je da bude održano suđenje zbog prevare vezano za vredne umetničke slike Endija Vorhola.

Podsetimo, postupak koji se protiv njega vodi za to krivično delo pokrenut je još 2016. i u vreme kada je, kako se sumnja, u porodičnoj kući u kojoj su spavala i njihova deca ubio suprugu, imao je nanogicu za elektronski nadzor upravo zbog ovog suđenja za prevaru.

- Volš je najpre želeo da prisustvuje suđenju, ali je onda ipak pred njegovo održavanje odlučio da se ne pojavi. Njegovi advokati zatražili su odlaganje jer nisu stigli da se pripreme za suđenje zbog novog postupka koji se protiv njega vodi za ometanje istrage, ubistvo supruge kao i uništavanje njenog tela - preneli su američki mediji, navodeći da je sud prihvatio njihov argument za odlaganje i nastavak suđenja zakazao za oktobar.

Uhapšen jer je prodavao lažnog Vorhola

Kako navode, prema sudskim dokumentima, sumnja se da je Volš počinio prevaru sa umetničkim delima vrednim nekoliko stotina hiljada dolara, tako što je fotografisao autentične slike umetnika i te slike postavio na internet nudeći ih na prodaju za 80.000 dolara.

Kada je kupac preuzeo slike, navodno je odmah otkrio da nije reč o originalima jer nemaju autentičan pečat. U istragu se uključio i FBI i Volš je tada uhapšen.

- Priznao je krivicu za prevaru i prodaju falsifikovanih umetničkih dela i bio je uhapšen 2018. U vreme kada je ubio suprugu, čekao je da mu se izrekne kazna - preneli su mediji.

Ana planirala da ga ostavi?!

Podsetimo, prijateljica Ane Volš ispričala je da joj se ubijena Srpkinja nekoliko dana pre nestanka požalila da veruje da će njen suprug zbog prevare završiti u zatvoru i da će se ona sa decom preseliti u Vašington.

Foto: printscreen

 

 

Inače, istražitelji su tokom prvih dana istrage utvrdili da je vreme kada je smeo da boravi van kuće, jer je imao nanogicu, Volš koristio najverovatnije da se reši tela ubijene supruge.

- On je najpre uhapšen zbog ometanja istrage, jer su kamere u pojedinim prodavnicama snimile kako kupuje velike količine hemikalija za čišćenje, kao i kako obilazi deponije, iako je on tvrdio da je vreme izlaska koristio da odveze decu u školu - pisali su ranije američki mediji.

Volš je tada uhapšen zbog ometanja istrage, a pošto su u podrumu kuće pronađeni tragovi krvi kao i nož, a zatim i delovi ličnih stvari nestale Ane Volš na deponijama, optužen je i za ubistvo supruge.

Telo Beograđanke Ane Volš, do danas nije pronađeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija